Χαλλουμωτές
06:08 - 13 Σεπτεμβρίου 2022
Διαχρονική γεύση! Συνταγή από: Μαρίνα Παντελίδου
ΥΛΙΚΑ
- 5 κόκκους μέχλεπι
- 4 κόκκους μαστίχα
- 20 γρ. αλεύρι
- 220 γρ. νερό
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 25 γρ. φρέσκια μαγιά
- 400 γρ. αλεύρι χωριάτικο
- 200 γρ. χαλλούμι, σε κύβους 1 εκ.
- 1 κ.γλ. κοφτό δυόσμο, ξηρό
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. γάλα
- 2 κ.σ. σουσάμι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- ταψί του φούρνου
- αντικολλητικό χαρτί
- μπολ
- πετσέτα κουζίνας
- πινέλο ζαχαροπλαστικής
- σχάρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Καλύψτε ένα ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 5 κόκκους μέχλεπι, 4 κόκκους μαστίχα, 20 γρ. αλεύρι και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα δοχείο και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 220 γρ. νερό, 30 γρ. ελαιόλαδο, 25 γρ. φρέσκια μαγιά και ρυθμίστε 1.5 λεπτό/37°C/ταχύτητα 3.
Βήμα 3
Προσθέστε 400 γρ. αλεύρι χωριάτικο και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 4
Ρυθμίστε Ζύμη/30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 5
Προσθέστε 200 γρ. χαλλούμι, σε κύβους 1 εκ, 1 κουταλάκι κοφτό δυόσμο ξηρό, 20 γρ. ελαιόλαδο και ρυθμίστε Ζύμη/30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 6
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώστε λίγο με το χέρι. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, πλάστε 9 χαλλουμωτές, μεταφέρετε στο ταψί που ετοιμάσατε, καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε ακόμα 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Βήμα 7
Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, αλείψτε τις χαλλουμωτές με λίγο γάλα και πασπαλίστε με σουσάμι.Ψήστε για 30 λεπτά (180°C) ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε τις χαλλουμωτές σε μια σχάρα να κρυώσουν, προτού σερβίρετε.
Συμβουλή
Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας χαλλούμι.