Αλλαγή του νόμου για την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων επιδιώκει η ΔΗΠΑ

Αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε να διευρυνθούν οι αρμοδιότητες της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων και να συμπεριλαμβάνουν οποιαδήποτε εκδήλωση λαμβάνει χώρα εντός αθλητικού χώρου, προωθεί η Δημοκρατική Παράταξη-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, «σε συνέχεια της εγγραφής αυτεπάγγελτου αιτήματος εξέτασης, στις 12/04/22 με τίτλο «Εξέταση καταλληλότητας των αθλητικών χώρων σε θέματα (α) Ασφάλειας και Υγείας και (β) Υπηρεσιών φιλοξενίας και τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτούς», εξ αφορμής των όσων συνέβησαν στο Τσίρειο Στάδιο πρόσφατα κατά τα διάρκεια συναυλίας, η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΠΑ - Συνεργασία, θα καταθέσει συμπληρωματική πρόταση για αντιμετώπιση του κενού που αναδείχθηκε ότι υπάρχει στη Νομοθεσία».

«Συγκεκριμένα, εισηγούμαστε την αλλαγή του Νόμου που διέπει τη λειτουργία της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων, έτσι ώστε να διευρυνθούν οι αρμοδιότητες της Αρχής και να συμπεριλαμβάνουν κάθε και οποιαδήποτε εκδήλωση λαμβάνει χώρα εντός οποιουδήποτε αθλητικού χώρου. Τέτοιες, μη αθλητικές, εκδηλώσεις μπορεί να συμπεριλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, συνέδρια, εορταστικές εκδηλώσεις και οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση που προσελκύει κοινό εντός του αθλητικού χώρου», διευκρίνισε.

Περαιτέρω, αναφέρει το κόμμα, η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων θα πρέπει να απαιτεί να υπάρχουν Σχέδια Ασφάλειας και Υγείας για τέτοιες εκδηλώσεις και η διαχείριση πλήθους και κινδύνων να γίνεται με τρόπο ταυτόσημο με τον τρόπο που γίνεται κατά τη διάρκεια αθλητικών γεγονότων. Οι άδειες που εκδίδονται ετησίως από Αστυνομία, Πυροσβεστική και Δημοτικές Αρχές θα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα, για να συμπεριλαμβάνουν και μη αθλητικές εκδηλώσεις. Εξυπακούεται ότι η Αρχή θα πρέπει να αδειοδοτεί οποιαδήποτε μη αθλητική εκδήλωση λαμβάνει χώρα εντός αθλητικού χώρου, αφού σιγουρευτεί ότι πληρούνται τα πιο πάνω.

«Ευελπιστούμε ότι με αυτή τη ρύθμιση θα καλυφθεί ένα σημαντικό κενό στο Νόμο και θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας και υγείας για κάθε εκδήλωση που λαμβάνει χώρα εντός αθλητικών εγκαταστάσεων, με ένα και μοναδικό στόχο την προστασία του κοινού», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Δειτε Επισης

Καταδίκη Κύπρου από ΕΔΑΔ για pushback δύο Σύρων αιτητών ασύλου στο Λίβανo το 2020
Διαβεβαιώνει ο Δήμος Ανατολικής Πάφου πως θα εφαρμόσει τους νόμους για διαφημιστικές πινακίδες
Προς αυστηροποιήση των ποινών για το χαλλούμι οδεύει το Υπουργείο Γεωργίας-Ανησυχία για τα κατεχόμενα
Παρουσιάζεται την Πέμπτη η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
Κακοδιαχείριση τ/κ υποστατικών στο Μακένζι-Εξετάζεται το ζήτημα από την Επ. Προσφύγων
Απαντά σε ΠΑΣΥΚΙ για Νεφρολογική Κλινική ο ΟΚΥπΥ-«Καμία ακύρωση ραντεβού»
Συντάξιμη η άδεια χωρίς αποδοχές λόγω εγκυμοσύνης αποφάνθηκε η Επ. Διοικήσεως
Πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με εργαζόμενους η Larnaca Public Transport
Κηδεύτηκε 61 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο ήρωας Κώστας Βιολάρης-«Τραγική μαρτυρία της ιστορίας μας»
Ακύρωσαν ραντεβού νεφρολογικών ασθενών χωρίς την συγκατάθεση των ιατρών στο ΓΝ Αμμοχώστου