Τέσσερα παιδιά έξω από τις τάξεις, δεν τα δέχτηκαν-Ενήμερος ο υπουργός

Έξω από την τάξη έμειναν τέσσερα παιδιά στο Δημοτικό Σχολείο της Επταγώνιας, καθώς η Διεύθυνση δεν τα δέχτηκε, δεδομένου ότι δεν είχαν κάνει εγγραφή στο συγκεκριμένο σχολείο. Και αυτό επειδή όταν έγιναν οι προσπάθειες, το σχολείο τους έκλεισε την πόρτα, κάνοντας λόγο για απουσία χώρου, αλλά και διαδικαστικά ζητήματας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον REPORTER, o Παναγιώτης Τσολάκης, πρόεδρος σχολικής εφορίας και κοινοτάρχης Επταγώνιας, «τρία παιδιά που ήρθαν από την Αίγυπτο ήθελαν να γραφτούν στην Επταγώνια, καθώς ο πατέρας τους είναι μόνιμος κάτοικος Κελλακίου. Το ένα μωρό, θα πήγαινε Γ τάξη, αλλά δεν είχε θέση να το δεχτούν και τα έστειλαν σε άλλο σχολείο και τα τρία παιδιά.  Το άλλο παιδί, ήταν κάτοικος της περιοχής και είχαν φύγει πέρσι με τους γονείς του για έξι μήνες στα Πολεμίδια για δουλειά, αλλά πλέον είναι κάτοικοι Επταγώνιας. Δεν το δέχτηκαν και τους είπαν να πάνε στα Πολεμίδια που ήταν πέρσι». 

Όπως πρόσθεσε, «πήρα τα παιδιά στο σχολείο και η διεύθυνση δεν τα δέχθηκε, διαμαρτυρηθήκαμε. Τα μωρά τελικά σήμερα δεν πήγαν σχολείο και πήγαν σπίτι. Πήρα τον Υπουργό τηλέφωνο και μου είπε θα έχουμε απάντηση εντός της ημέρας. Ο Υπουργός πέρσι, είπε ότι δεν θα φύγουν παιδιά από εδώ και να πάνε αλλού. Γι' αυτό μας δημιούργησαν επιπλέον αίθουσα νηπιαγωγείου». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με ελλείψεις και μικροπροβλήματα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά-Καταγγελίες ΠΟΕΔ

Μάλιστα, αν δεν υπάρξει θετική απάντηση μέχρι το απόγευμα, πρόσθεσε ο κ. Τσολάκης, «αύριο, θα κλείσουμε το σχολείο για διαμαρτυρία με τη σχολική εφορία και τον σύνδεσμο γονέων». 

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΔ είναι ενήμερη και ενοχλημένη και αφήνει αιχμές προς το Υπουργείο για οικονομιστική προσέγγιση, όσον αφορά τη στελέχωση και διαχείριση προβλημάτων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταδίκη Κύπρου από ΕΔΑΔ για pushback δύο Σύρων αιτητών ασύλου στο Λίβανo το 2020
Διαβεβαιώνει ο Δήμος Ανατολικής Πάφου πως θα εφαρμόσει τους νόμους για διαφημιστικές πινακίδες
Προς αυστηροποιήση των ποινών για το χαλλούμι οδεύει το Υπουργείο Γεωργίας-Ανησυχία για τα κατεχόμενα
Παρουσιάζεται την Πέμπτη η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
Κακοδιαχείριση τ/κ υποστατικών στο Μακένζι-Εξετάζεται το ζήτημα από την Επ. Προσφύγων
Απαντά σε ΠΑΣΥΚΙ για Νεφρολογική Κλινική ο ΟΚΥπΥ-«Καμία ακύρωση ραντεβού»
Συντάξιμη η άδεια χωρίς αποδοχές λόγω εγκυμοσύνης αποφάνθηκε η Επ. Διοικήσεως
Πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με εργαζόμενους η Larnaca Public Transport
Κηδεύτηκε 61 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο ήρωας Κώστας Βιολάρης-«Τραγική μαρτυρία της ιστορίας μας»
Ακύρωσαν ραντεβού νεφρολογικών ασθενών χωρίς την συγκατάθεση των ιατρών στο ΓΝ Αμμοχώστου