Κανονικά στο σχολείο αύριο τα τέσσερα παιδιά στην Επαταγώνια-Βρέθηκε λύση

Βρήκε τη λύση το Υπουργείο Παιδείας, για τους τέσσερις μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Επταγώνιας, τους οποίους δεν έκανε δεκτούς κατά την πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς η Διεύθυνση της σχολικής μονάδας, δεδομένου ότι δεν είχαν προχωρήσει έγκαιρα σε εγγραφή.

Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του στον REPORTER ο πρόεδρος σχολικής εφορίας και κοινοτάρχης Επταγώνιας, Παναγιώτης Τσολάκης, όσον αφορά στα τρία παιδιά, ήρθαν από την Αίγυπτο ήθελαν να γραφτούν στην Επταγώνια, καθώς ο πατέρας τους είναι μόνιμος κάτοικος Κελλακίου. Το εν εξ αυτών αναμένεται να φοιτήσει στην Γ' τάξη, ωστόσο λόγω συμπλεγματοποίησης δύο τάξεων, δεν υπήρχε χώρος, με αποτέλεσμα να παραπέμψουν τα παιδιά, για εγγραφή σε άλλο σχολείο.

Όσο αφορά στο τέταρτο παιδί, πρόκειται για μόνιμο κάτοικο της περιοχής, ωστόσο την προηγούμενη χρονιά είχε μετακομίσει με την οικογένειά του στα Πολεμίδια και όταν επέστρεψαν και πάλι στην Επταγώνια, τους ανέφεραν ότι έπρεπε να εγγραφεί στο προηγούμενό του σχολείο (σ.σ. στα Πολεμίδια). 

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, μετά από ενημέρωση που έλαβε το Υπουργείο από τον κοινοτάρχη και πρόεδρο της σχολικής εφορίας, η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου προχώρησε σε διευθέτηση του προβλήματος και για τα τέσσερα παιδιά και έτσι, αύριο αναμένεται να παρουσιαστούν κανονικά στη σχολική μονάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερα παιδιά έξω από τις τάξεις, δεν τα δέχτηκαν-Ενήμερος ο υπουργός

Κάθε χρόνο τέτοιου είδους προβλήματα

Πάντως, το Υπουργείο Παιδείας δεν παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανήσυχο για το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς δεν είναι κάτι καινούργιο, δεδομένου ότι σχεδόν κάθε έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρουσιάζονται αυτά τα ζητήματα και ο λόγος είναι ότι οι γονείς δεν προχωρούν σε έγκαιρη εγγραφή των παιδιών στα σχολεία, είτε λόγω άγνοιας για τις διαδικασίες, είτε λόγω έκτακτων αναγκών. 

Την ίδια ώρα, πάντως, οι δάσκαλοι κάνουν λόγο για σοβαρό ζήτημα στη στελέχωση των σχολείων, ιδιαίτερα για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας.  Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, ανέφερε πως αν και αρκετά σχολεία έχουν στελεχωθεί για να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματα, εντούτοις, άλλα 110 σχολεία παραμένουν υποστελεχωμένα κ

Προβλήματα φαίνεται να παρουσιάζονται και με τους σχολικούς συνοδούς, καθώς όπως ανέφερε η κα. Βασιλείου, το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να ακολουθεί οικονομίστικη προσέγγιση, για σκοπούς εξοικονόμησης περισσότερο.

Δειτε Επισης

Καταδίκη Κύπρου από ΕΔΑΔ για pushback δύο Σύρων αιτητών ασύλου στο Λίβανo το 2020
Διαβεβαιώνει ο Δήμος Ανατολικής Πάφου πως θα εφαρμόσει τους νόμους για διαφημιστικές πινακίδες
Προς αυστηροποιήση των ποινών για το χαλλούμι οδεύει το Υπουργείο Γεωργίας-Ανησυχία για τα κατεχόμενα
Παρουσιάζεται την Πέμπτη η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
Κακοδιαχείριση τ/κ υποστατικών στο Μακένζι-Εξετάζεται το ζήτημα από την Επ. Προσφύγων
Απαντά σε ΠΑΣΥΚΙ για Νεφρολογική Κλινική ο ΟΚΥπΥ-«Καμία ακύρωση ραντεβού»
Συντάξιμη η άδεια χωρίς αποδοχές λόγω εγκυμοσύνης αποφάνθηκε η Επ. Διοικήσεως
Πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με εργαζόμενους η Larnaca Public Transport
Κηδεύτηκε 61 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο ήρωας Κώστας Βιολάρης-«Τραγική μαρτυρία της ιστορίας μας»
Ακύρωσαν ραντεβού νεφρολογικών ασθενών χωρίς την συγκατάθεση των ιατρών στο ΓΝ Αμμοχώστου