Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών

Κάποιος είπε, «Να είσαι σοφός άνθρωπος, ο ωκεανός δεν είναι κάδος σκουπιδιών». 

Κάθε χρόνο, στις 17 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται αυτή η μέρα για να μας υπενθυμίσει πώς σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να διατηρούμε και να καθαρίζουμε τις θάλασσες μας για να μην μολύνονται. 

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, έτυχε να επισκεφτώ διάφορες οργανωμένες παραλίες και με λύπη μου είδα να επιπλέουν στην θάλασσα ή να είναι πιασμένα στα βράχια της θάλασσας, σακούλες νάιλον, άδειες συσκευασίες των σνάκ, αποτσίγαρα, κομμάτια από σπασμένα παιδικά παιχνίδια, κομμάτια από φρούτα, λερωμένα χαρτομάντιλα να τα παρασύρει ο άνεμος. 

Συνεπώς, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Να χρησιμοποιούμε τους κάδους ανακύκλωσης, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι από τους Δήμους κάθε περιοχής. 

Θεωρώ ότι είναι μεγάλη ντροπή και προσβολή για τον τόπο μας, αυτό το θέαμα. Πρέπει ο κάθε ένας από εμάς, να συμπεριφέρεται υπεύθυνα και με σοβαρότητα διατηρώντας κάθε χώρο που επισκέπτεται καθαρό. 

Η ρύπανση της θάλασσας, μολύνει τα νερά και κινδυνεύει η θαλάσσια ζωή. Είναι διαπιστωμένο από μελέτες ότι οι οποιεσδήποτε καταστροφές προκαλούνται από τον άνθρωπο. 

Είναι καιρός, όλοι να βοηθήσουμε να σταματήσουν αυτού του είδους οι καταστροφές. Αν το θέλουμε πραγματικά, μπορούμε να το πετύχουμε!

Παναγιώτα Κυριάκου

Δειτε Επισης

Τι έχουμε και ποια Ευρώπη θέλουμε
Έστω και τώρα βοηθήστε τη μάνα να ησυχάσει και τον Θανάση να αναπαυθεί...
Δικαίωμα Κρατουμένων στην επανένταξη
Η Ποινική και Πειθαρχική ευθύνη των μελών της Αστυνομίας/Εθνικής φρουράς στην υπόθεση του Θανάση Νικολάου
Η Δικαίωση άργησε μια ολόκληρη ζωή...
Επιλογή για το μέλλον της Ευρώπης
Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα