Με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών ποινική έρευνα για τη συναυλία στο Τσίρειο

Κατόπιν εορτής και μετά από τέσσερις ημέρες και αφότου προκλήθηκε τεράστιος σάλος, η Αστυνομία αποφάσισε να επέμβει, σε σχέση με τη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού και του Σάκη Ρουβά, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη και να αρχίσει έρευνα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Αστυνομία, έχει ξεκινήσει έρευνα ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, από την Παρασκευή, με την υπόθεση να την διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΓΣΟ, Κυριάκος Τσολάκης, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι υπάρχει συμβόλαιο με τη διοργανώτρια εταιρεία της συναυλίας, το οποίο περιλαμβάνει ειδική παράγραφο για τα θέματα ασφαλείας, στη βάση και του σχετικού πιστοποιητικού της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων.

«Εμείς κάναμε τη δουλειά μας σωστά για να είμαστε πλήρως καλυμμένοι και θα δώσουμε το συμβόλαιο αν μας ζητηθεί στις Αρχές», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, την παραίτηση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και του υπεύθυνου ασφαλείας του Τσιρείου, ο κ. Τσολάκης είπε πως είναι δικαίωμα τους να παραιτηθούν, αλλά δεν έχει υπόψη του τους λόγους παραίτητης.

«Σε συνεργασία με τον Απόλλωνα βρήκαμε ήδη νέο υπεύθυνο ασφαλείας για τον αγώνα της Κυριακής στο Τσίρειο Στάδιο», ανέφερε τέλος ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΓΣΟ.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές ο ΓΣΟ δημοσίευσε έκθεση πολιτικού μηχανικού, σύμφωνα με την οποίαν οι κερκίδες του Τσιρείου Σταδίου δεν παρουσιάζουν πρόβλημα ασφαλείας πέραν από μερικά τοπικά προβλήματα ρωγματώσεων, οξείδωσης οπλισμού και αποσάθρωσης του μπετόν που επιδιορθώνονται σε συνεχή βάση.

Αυτό που προκάλεσε έντονη αντίδραση είναι η απόφαση να επιτραπεί η είσοδος σε περισσότερα άτομα, από ό,τι επιτρεπόταν σε ένα αγώνα ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, στη συναυλία των δύο καλλιτεχνών επιτράπηκε η είσοδος σε πάνω από 6,000 άτομα, για τη δυτική εξέδρα, ενώ για το ντέρμπι ανάμεσα σε Απόλλων-Ομόνοια, είχε επιτραπεί από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων μόνο η χρήση του 50% της χωρητικότητας των άνω διαζομάτων, για λόγους ασφαλείας.

Όπως ήταν φυσικό, η απόφαση αυτή των δύο ταχυτήτων προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τους αρμόδιους να βρίσκονται στο στόχαστρο των επικρίσεων και ειδικά ο ΓΣΟ και η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων. Μάλιστα, οι αντιδράσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα, δύο άτομα να υποβάλουν την παραίτησή τους και πρόκειται για τον αντιπρόεδρο του ΓΣΟ, Πολύδωρο Νεοφυτίδη, καθώς και τον υπεύθυνο ασφαλείας, Κώστα Τζιακουρή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ντόμινο εξελίξεων, παραιτήσεις στον ΓΣΟ λίγο πριν το ντέρμπι-Έφυγαν πυροβολώντας

Ο κύριος Νεοφυτίδης, δε, έφυγε πυροβολώντας και άφησε εκτεθειμένη τη διοίκηση του ΓΣΟ, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως η ζωή του καθενός είναι πολύτιμη και επιτέλους οι ειδικοί ας επιλύσουν το χρόνια αυτό θέμα, αφήνοντας να εννοηθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως το ΓΣΟ είχε ευθύνη για την άδεια που δόθηκε για τη διεξαγωγή της συναυλίας.

Από την πλευρά του και ο κ. Τζιακουρής άφησε εκτεθειμένη τη διοίκηση, λέγοντας πως «οι υπεύθυνοι του σταδίου κρύβονται πίσω από τις πλάτες του υπεύθυνου ασφαλείας του γηπέδου, χωρίς ωστόσο να του παρέχουν καμία στήριξη στην εκτέλεση των καθηκόντων του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τον Αργυρό... ελεύθερο από ΓΣΟ το Τσίρειο για οπαδούς χωρίς περιορισμούς

Δειτε Επισης

Καταδίκης ΚΔ από ΕΔΑΔ-Παραβιάσεις σε υπόθεση γονικής επιμέλειας
Καταδίκη Κύπρου από ΕΔΑΔ για pushback δύο Σύρων αιτητών ασύλου στο Λίβανo το 2020
Προς αυστηροποιήση των ποινών για το χαλλούμι οδεύει το Υπουργείο Γεωργίας-Ανησυχία για τα κατεχόμενα
Πληροφορίες της Europol οδήγησαν στη σύλληψη 42χρονου για παιδική πορνογραφία
Τρίτη σύλληψη για τη ρατσιστική επίθεση στη Λεμεσό
Πρόλαβε τα χειρότερα στη Λεμεσό το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιά πλησίαζε ντεπόζιτο με μαζούτ
Νέα τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός ο 79χρονος Τρύφωνας Παπαχριστοφόρου
Ελεύθερος από Ανώτατο καταδικασθείς για τρομοκρατία-Εκκρεμούσε η απέλαση του για πάνω από 18 μήνες
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στο Πελέντρι 14χρονος (pic)
Κηδεύτηκε 61 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο ήρωας Κώστας Βιολάρης-«Τραγική μαρτυρία της ιστορίας μας»