Θέτουν χρονοδιαγράμματα για λειτουργία ΤΑΕΠ στο Μακάρειο νοσοκομείο

Μπρος παίρνουν οι διαδικασίες, ώστε να καταρτιστεί το πλάνο και να τεθούν τα χρονοδιαγράμματα για λειτουργεία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά στο Μακάρειο Νοσοκομείο, το οποίο όπως έχει αποφασιστεί, θα εγκατασταθεί στον ισόγειο χώρο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα και στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, αναμένεται να παρουσιαστεί ο τρόπος λειτουργίας του ΤΑΕΠ στο νοσοκομείο, όπως επίσης ο σχεδιασμός των γραφείων που βρίσκονται στο χώρο.

Παράλληλα, ο ΟΚΥπΥ θα ενημερώσει τον υπουργό για τον τρόπο στελέχωσης των Πρώτων Βοηθειών του Μακάρειου από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ την ίδια ώρα, εάν και θεωρείται αβέβαιο, θα τεθεί χρονικός ορίζοντα για να οριστικοποιηθεί το πλάνο υλοποίησης, με τον κ Χατζηπαντέλα σε πρόσφατες δηλώσεις του να ξεκαθαρίζει πως επιθυμεί τη δημιουργία του τμήματος πριν το τέλος της θητείας του.

Πάντως, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, στα πλάνα των αρμοδίων βρίσκεται η δημιουργία νέου σύγχρονου κτιρίου, το οποίο θα καταφέρει να στεγάσει, κάποια στιγμή, το τμήμα που θα αφορά μόνο τα παιδιά.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας θα πραγματοποιήσει σύσκεψη, κατά την οποία θα παρουσιαστεί το πλάνο για τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ στη συνέχεια στο νοσοκομείο θα ξεναγηθεί η υπουργός Υγείας της Ισπανίας. Θα ακολουθήσει επίσκεψη και στην Κλινική μεταμοσχεύσεων, η οποία επαναλειτουργεί.

Η επίσημη επίσκεψη της υπουργού Υγείας της Ισπανίας, άρχισε ήδη από χθες και κατά τη συνάντηση οι δύο Υπουργοί συζήτησαν θέματα συνεργασίας στον τομέα μεταμόσχευσης οργάνων και δημιουργίας σχετικής επιτροπής, συνεργασία σε θέματα καινοτόμων και ακριβών φαρμάκων με στόχο την ένταξη τους στα συστήματα υγείας μέσω κοινής προσφοράς.

Υπενθυμίζεται πάντως πως, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, τα εφημερεύοντα ιατρεία θα στελεχώνονται και από ιδιώτες ιατρούς σε σταθερό ιδιωτικό νοσηλευτήριο που θα καθοριστεί σε κάθε επαρχία, ενώ από τη Δευτέρα αρχίζουν τη λειτουργία τους και τα απογευματινά εξωτερικά ιατρεία.

Μιλώντας στον REPORTER ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε πως τα απογευματινά εξωτερικά ιατρεία θα λειτουργήσουν κανονικά, στις 5 Σεπτεμβρίου και γίνονται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες. «Το πρόγραμμα των απογευματινών εξωτερικών ιατρειών θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες», είπε ο κος Χαριλάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Διαβεβαιώνει ο Δήμος Ανατολικής Πάφου πως θα εφαρμόσει τους νόμους για διαφημιστικές πινακίδες
Προς αυστηροποιήση των ποινών για το χαλλούμι οδεύει το Υπουργείο Γεωργίας-Ανησυχία για τα κατεχόμενα
Παρουσιάζεται την Πέμπτη η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
Κακοδιαχείριση τ/κ υποστατικών στο Μακένζι-Εξετάζεται το ζήτημα από την Επ. Προσφύγων
Απαντά σε ΠΑΣΥΚΙ για Νεφρολογική Κλινική ο ΟΚΥπΥ-«Καμία ακύρωση ραντεβού»
Συντάξιμη η άδεια χωρίς αποδοχές λόγω εγκυμοσύνης αποφάνθηκε η Επ. Διοικήσεως
Πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με εργαζόμενους η Larnaca Public Transport
Κηδεύτηκε 61 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο ήρωας Κώστας Βιολάρης-«Τραγική μαρτυρία της ιστορίας μας»
Ακύρωσαν ραντεβού νεφρολογικών ασθενών χωρίς την συγκατάθεση των ιατρών στο ΓΝ Αμμοχώστου