Εικόνες ντροπής στο κοιμητήριο Αγλαντζιάς-«Βρήκα και μέρος κρανίου, πείραξαν τον τάφο»

Μόνο ντροπή προκαλούν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και απεικονίζουν το Κοιμητήριο Αγλαντζιάς. Μνήματα σπασμένα, μαρμάρινοι σταυροί πεταμένοι, τάφοι πειραγμένοι και όλα αυτά σε ένα δήμο στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

Τις φωτογραφίες δημοσιοποίησε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων, Έφη Ξάνθου, η οποία έκανε λόγο για εντοπισμό μέχρι και κρανίου, το οποίο πιθανώς να εντοπίστηκε, αφού κάποιοι θα πείραξαν τον τάφο. Όπως ανέφερε, οι ζημιές φαίνεται να προκλήθηκαν από τα έργα στήριξης που συμβαίνουν στην περιοχή. 

Όπως ανέφερε, σταυροί είχαν απομακρυνθεί από τους τάφους, χωρίς σημάδι για που είναι θαμμένοι οι νεκροί, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη εργασία από τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο, που γίνεται στο χώρο.

«Ντροπή! Φωνάζουμε για την βεβήλωση των κοιμητηρίων μας στα κατεχόμενα, αλλά αν έρθετε στο παλιό κοιμητήριο Αγλαντζιάς θα δείτε πως την ίδια βεβήλωση έχουν διαπράξει οι δικές μας υπηρεσίες! Σπασμένοι τάφοι, απομάκρυνση των σταυρών με κανένα σημάδι για το που είναι θαμμένοι οι νεκροί μας, βρήκα ακόμη και μέρος κρανίου σε σημείο όπου προφανώς πείραξαν και τον τάφο! Απαραδεκτη εργασία από τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο, ευθύνες και στον Δήμο Αγλαντζιάς, που πρέπει να επιβλέπει το έργο! Γλίτωσε ο τάφος της γιαγιάς μας αλλά δεν γλίτωσαν οι τάφοι πολλών άλλων. Αναρτώ τις φωτογραφίες για να ψάξουν οι Αγλαντζιωτες τους δικούς τους... Δήμαρχε Andreas Constantinou  Αν. Δημοτικέ Γραμματέα, Γιάγκο Γιάγκου, υπεύθυνε Δημοτικέ σύμβουλε για τα κοιμητήρια Πανίκο Πέτρου περιμένουμε απαντήσεις».

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Διαβεβαιώνει ο Δήμος Ανατολικής Πάφου πως θα εφαρμόσει τους νόμους για διαφημιστικές πινακίδες
Προς αυστηροποιήση των ποινών για το χαλλούμι οδεύει το Υπουργείο Γεωργίας-Ανησυχία για τα κατεχόμενα
Παρουσιάζεται την Πέμπτη η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
Κακοδιαχείριση τ/κ υποστατικών στο Μακένζι-Εξετάζεται το ζήτημα από την Επ. Προσφύγων
Απαντά σε ΠΑΣΥΚΙ για Νεφρολογική Κλινική ο ΟΚΥπΥ-«Καμία ακύρωση ραντεβού»
Συντάξιμη η άδεια χωρίς αποδοχές λόγω εγκυμοσύνης αποφάνθηκε η Επ. Διοικήσεως
Πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με εργαζόμενους η Larnaca Public Transport
Κηδεύτηκε 61 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο ήρωας Κώστας Βιολάρης-«Τραγική μαρτυρία της ιστορίας μας»
Ακύρωσαν ραντεβού νεφρολογικών ασθενών χωρίς την συγκατάθεση των ιατρών στο ΓΝ Αμμοχώστου