Πρώτη καταγγελία για τα e-scooters-Οδηγούσε σε απαγορευμένο δρόμο, θετικός στο άλκοτεστ

Για οδήγηση ηλεκτρικού σκούτερ σε δρόμο όπου η χρήση του απαγορεύεται καταγγέλθηκε σήμερα άντρας ηλικίας 48 ετών, κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου από μέλη της Αστυνομίας. Είναι η πρώτη καταγγελία που γίνεται μετά την περίοδο προσαρμογής που τηρήθηκε μέχρι χθες 31 Αυγούστου, μετά και την εφαρμογή στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, της νέας Νομοθεσίας για τη χρήση των e-scooters.

Ο 48χρονος εντοπίστηκε από μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, γύρω στη 1.00 μετά τα μεσάνυκτα, να οδηγεί ηλεκτρικό σκούτερ παράνομα στην οδό Χρίστου Κράνου, στη Λεμεσό, όπου το όριο ταχύτητας είναι 50 χιλιόμετρα ανά ώρα. Σύμφωνα με τη Νομοθεσία η χρήση των ηλεκτρικών σκούτερ επιτρέπεται μόνο σε δρόμους, όπου το ανώτατο όριο ταχύτητας είναι 30 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Αφού ο 48χρονος ανακόπηκε από τα μέλη της Αστυνομίας καταγγέλθηκε με την έκδοση εξωδίκου για το ποσό των 85 ευρώ. Την ίδια ώρα, αφού παρουσίαζε συμπτώματα μέθης, υποβλήθηκε και σε αλκοτεστ, με ένδειξη 48μg%ml αντί μέχρι 22 που είναι το επιτρεπόμενο όριο. Για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης καταγγέλθηκε με εξώδικο 250 ευρώ, σύμφωνα με την Νομοθεσία.

Η Νομοθεσία για τη χρήση ηλεκτρικών σκούτερς – e-scooters, ποδηλάτων, και άλλων συσκευών προσωπικής κινητικότητας, τέθηκε σε ισχύ στις 28 Ιουλίου, 2022. Η νομοθεσία προβλέπει μεταβατικές διατάξεις σε σχέση με τον ελάχιστο εξοπλισμό, όπως η χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς των e-scooters, τις προβλέψεις για εκ κατασκευής μέγιστη ταχύτητα, καθώς και την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας των εταιρειών ενοικίασης. Η μεταβατική περίοδος ισχύει μέχρι και την 01η Μαρτίου, 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

«Όταν ακούστηκε ''Λευτεριά και στην Κύπρο'' πέταξαν μπουκάλι και ξεκίνησε συμπλοκή»-Μαρτυρία για το επεισοδιακό πανηγύρι
Κατολισθήσεις η πιθανή αιτία του εκτροχιασμού τρένου στη Γερμανία-Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες
Σε πύρινο κλοιό η Τουρκία-Ραγδαία η εξάπλωση της φωτιάς στην Προύσα, δύο νεκροί
Δασμούς 15% σε όλα εκτός από χάλυβα και αλουμίνιο ανακοίνωσε ο Τραμπ μετά την εμπορική συμφωνία με ΕΕ
Πέντε τραυματίες σε επιδρομή Ρωσίας σε Κίεβο
Νέος χορός αντιδράσεων από κόμματα μετά το διάγγελμα του Προέδρου-«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και έπρεπε ήδη να αποδοθούν»
Κρατήσεις στο παρά πέντε και πληρότητες που αγγίζουν το 80%-Καλή σεζόν βλέπουν οι ξενοδόχοι
Αμετάβλητες οι τιμές φρούτων και λαχανικών παρά τις υποσχέσεις-Το κόστος πληρώνουν οι καταναλωτές
Η οργή κατά της Κυβέρνησης, το άτσαλο spin της αδυναμίας και η ανάγκη για ανασχηματισμό
Ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία ο Τράμπ