Η Κίνα επέβαλε κυρώσεις στην Πελόζι για την επίσκεψη στην Ταϊβάν

Κυρώσεις εναντίον της Προέδρου της Βουλής των Ηνωμένων Πολιτειών, Νάνσι Πελόζι, ανακοίνωσε την Παρασκευή, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κίνηση αυτή έγινε μετά την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν, αυτή την εβδομάδα κάτι που προκάλεσε την οργή και την επίδειξη στρατιωτικής ισχύος από το Πεκίνο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι η Πελόζι «αναμειγνύεται σοβαρά στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και υπονομεύει σοβαρά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της» με την επίσκεψή της στην Ταϊβάν. Ανέφερε επίσης ότι το Πεκίνο θα «επιβάλει κυρώσεις στην Πελόζι και την οικογένειά της», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα τελευταία χρόνια η Κίνα ανακοίνωσε κυρώσεις κατά αρκετών Αμερικανών αξιωματούχων, επειδή ενήργησαν ενάντια σε αυτά που θεωρεί ως βασικά της συμφέροντα και μιλούσαν ανοιχτά για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Χονγκ Κονγκ και τη βορειοδυτική περιοχή Σιντζιάνγκ, συχνά χωρίς να προσδιορίζει τιμωρητικά μέτρα.

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το Πεκίνο δήλωσε ότι επέβαλε περιορισμούς αναφορικά με την έκδοση βίζας σε μια μυστική λίστα αξιωματούχων των Ηνωμένων Πολιτειών που φέρονται να είχαν «κατασκευάσει ψέματα για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αφορούν την Κίνα».

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, καθώς και ο Πίτερ Ναβάρο - εμπορικός σύμβουλος του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ - ήταν μεταξύ εκείνων που επλήγησαν από προηγούμενα κύματα κυρώσεων και τους απαγορεύεται η είσοδος στην Κίνα καθώς και οι συναλλαγές με κινεζικές οντότητες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το Κίεβο κατέρριψε 24 ρωσικά drones και η Μόσχα 47 ουκρανικά
Ο τυφώνας Μίλτον απειλεί τις ασφαλιστικές εταιρείες-Καλούνται να πληρώσουν από $50 έως $100 δισεκατομμύρια
Διεθνής κριτική στο Ισραήλ για πυρά κατά της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ
Ο Ισραηλινός στρατός διέταξε την εκκένωση 22 χωριών στον Λίβανο-«Μην επιστρέψετε στα σπίτια σας»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της σύλληψης γυναίκας που σκότωσε τους γονείς της και τους έκρυψε σε τάφους στο Έσεξ
Βρέθηκαν λείψανα Βρετανού ορειβάτη που είχε εξαφανιστεί στο Έβερεστ πριν από 100 χρόνια
ΒΙΝΤΕΟ: Ο τυφώνας Μίλτον δημιούργησε τον ισχυρότερο ανεμοστρόβιλο στη Φλόριντα των τελευταίων 52 ετών
Σειρά κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος της πετροχημικής βιομηχανίας του Ιράν
Τριάντα νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στην Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Ισραήλ για την αργία του Γιομ Κιπούρ-Βροχή από ρουκέτες από το Λίβανο