Επανέλαβε τις ανησυχίες της για τις τροποποιήσεις στον ΦΠΑ η Κομισιόν

Η Κομισιόν έχει υπογραμμίσει, με σχετική επιστολή, στην Κύπρο, την ανάγκη να διορθωθεί η κατάσταση που αφορά τις τροποποιήσεις στη νομοθεσία για τον ΦΠΑ, επιβεβαίωσε απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν Αριάνα Ποντέστα.

Όπως ανέφερε η κ. Ποντέστα, η Κομισιόν έχει εκφράσει ανησυχίες όσον αφορά τη συμβατότητα των προτάσεων με τις σχετικές νομοθεσίες σε επίπεδο ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοταχώς προς το Ανώτατο οι Νόμοι για ρεύμα και καύσιμα-Βουτιά στις τιμές

«Σε σχέση με την αναπομπή των δύο τροποποιήσεων στη νομοθεσία για τον ΦΠΑ που υιοθετήθηκαν στις 14 Ιουλίου, η Κομισιόν έχει στείλει επιστολή στις κυπριακές αρχές εκφράζοντας τις ανησυχίες της σε σχέση με τη συμβατότητα με την κοινοτική νομοθεσία για τον ΦΠΑ και σημείωσε πως είναι σημαντικό να διορθωθεί η κατάσταση στη βάση του κοινοτικού κεκτημένου» ανέφερε σε γραπτή απάντησή της η εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται πως οι προτάσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα και για κατάργηση του ΦΠΑ στους ρύπους στην τιμή του ρεύματος, καθώς και μια νομοθεσία για αναστολή των εκποιήσεων για τρεις μήνες έχουν αναπεμφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την Τρίτη η Βουλή απέρριψε τις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε ξεχωριστή ερώτηση αναφορικά με την διαδικασία εκταμίευσης της πρώτης πληρωμής προς την Κύπρο κονδυλίων στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διαδικασία με την οποία σχετίζεται η νομοθεσία για τις εκποιήσεις σύμφωνα με την κυβέρνηση, η κ. Ποντέστα περιορίστηκε να αναφέρει πως η αξιολόγηση του αιτήματος αποπληρωμής βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Αναφορικά με το πρώτο αίτημα πληρωμής εκ μέρους της Κύπρου στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η Κομισιόν αξιολογεί αυτή τη στιγμή την εκπλήρωση των 14 ορόσημων και στόχων που αποτελούν μέρος του αιτήματος πληρωμής» ανέφερε η κ. Ποντέστα.

«Καθώς η προκαταρκτική αξιολόγηση της επιτροπής βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν μπορούμε σε αυτό το στάδιο να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα» πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Δειτε Επισης

Εγκρίνεται στο Υπουργικό η σύσταση του Ινστιτούτου Καρκίνου
Νέες νομοθεσίες κατά της παράνομης διακίνησης μεταναστών προτείνει η Κομισιόν-Oι πέντε στόχοι
Χριστοδουλίδης: Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να είναι η λύση του Κυπριακού
Κοινωνικές επενδύσεις και Κάρτα Αναπηρίας συζήτησε η Ευαγγέλου στις Βρυξέλλες
Εκτίμηση για τη θέση αρχών στο Κυπριακό, εξέφρασε η ΠτΒ στον Πολωνό Πρέσβη
Τη διαφύλαξη των αρχών και αξιών της ΕΕ τόνισε η ΠτΒ στην Πρέσβη της Ουγγαρίας
Έντονος για τις προκλήσεις των Τούρκων ο ΠτΔ-«Θα υλοποιηθούν αποφάσεις, αν δεν αποκατασταθεί η τάξη»
Καταδίκασε τη νέα παραβίαση του στάτους κβο από κατοχικές αρχές η Δημητρίου
Προσεκτικός στις τοποθετήσεις του για το Αφροδίτη ο εκπρόσωπος της Chevron-«Βλέπουμε συνέργειες στην περιοχή»
Λετυμπιώτης: Πέρασε από πολιτικό σε τεχνικό επίπεδο η πρωτοβουλία για Γάζα