Για επικείμενη κοινωνική έκρηξη στα κατεχόμενα προειδοποιεί ο Μπενγκινχάν

Με τίτλο «Λίγο έμεινε για την έκρηξη», η Γενί Μπακίς γράφει ότι ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων» (KTAMS) Γκιουβέν Μπενγκινχάν δήλωσε ότι οι «ανεύθυνοι υπεύθυνοι», κατά την έκφρασή του, στα κατεχόμενα δεν έχουν εξεύρει καμία λύση κατά της ακρίβειας και είναι απασχολημένοι με τις εσωτερικές τους διαμάχες.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, μιλώντας σε εκπομπή του Mayıs TV όπου, ο κ. Μπενγκινχάν επεσήμανε το γεγονός ότι παρά τις υψηλές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, έμειναν καύσιμα που αρκούν μόνο για δύο ημέρες και διερωτήθηκε πώς γίνεται να έμειναν καύσιμα μόνο για δύο μέρες την ώρα που προμηθεύτηκαν καύσιμα χωρίς την προκήρυξη διαγωνισμού.

Ο συνδικαλιστής πρόσθεσε ότι με αυτή την συμπεριφορά οι «αρμόδιοι» θέλουν να πουν «πληρώστε και μην μιλάτε» και πρόσθεσε ότι «λίγο έμεινε για την [κοινωνική] έκρηξη». Είπε επίσης ότι η φτωχοποίηση και αυτά τα κοινωνικά προβλήματα φέρνουν ένα διαφορετικό είδος κοινωνικής διαμάχης και προβλημάτων.

Όταν οι οικογένειες, συνέχισε, οι οποίες βιώνουν οικονομικές δυσκολίες, δεν μπορούν να πάρουν στα παιδιά τους αυτό που ζητούν, συνθλίβονται κάτω από τις αυξήσεις και από την άλλη βλέπουν την ανεύθυνη και αναίσθητη «κυβέρνηση», κάποιες από αυτές ενδεχομένως να εξοργιστούν και να βλάψουν κάποιους.

Σημείωσε επίσης ότι έγινε ό,τι ήταν να γίνει με το θέμα του κατώτατου μισθού και υποστήριξε ότι δεν κατέστη δυνατό να αντικατοπτριστεί το κόστος ζωής στον νέο κατώτατο μισθό. Σύμφωνα με τον Μπενγκινχάν, αυτό δημιούργησε «δύο θύματα» στη «χώρα» δύο θυματοποιημένες πλευρές. Το πρώτο θύμα, είπε, είναι εκείνοι που εργάζονται με τον κατώτατο μισθό και τυγχάνουν εκμετάλλευσης και το δεύτερο είναι όσοι εργάζονται στο «δημόσιο» στο πλαίσιο το «νόμου της μετανάστευσης» και δεν λαμβάνουν με ίσο μισθό για ίση εργασία.

Ο κ. Μπενγκινχάν είπε ότι ενώ η πολιτική θα έπρεπε να αποτελεί τέχνη εξεύρεσης λύσης των προβλημάτων, ωστόσο, είναι η ίδια το πρόβλημα.

«Έχουν καταληστέψει την χώρα. Υπάρχει ελεγκτής, λέει, υπάρχει εποπτικό συμβούλιο της πρωθυπουργίας, υπάρχει Ombudsman. Συγνώμη αλλά ο λόγος ύπαρξης σας μήπως δεν είναι η επιβολή ποινών και κυρώσεων; Βγήκε στην επιφάνεια ότι έγινε προμήθεια καυσίμων χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στην περιοχή Τράπεζα της Κερύνειας. Τι κάνατε;»

Στο μεταξύ, σήμερα οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν και πάλι διαμαρτυρόμενοι μπροστά από το «υπουργείο παιδείας». Μέλη των συντεχνιών KTÖS και KTOEÖS συγκεντρώθηκαν καθώς η «ανώτατη συμβουλευτική επιτροπή» συνεδρίασε για να εξετάσει μεταρρυθμίσεις στο «νόμο περί εκπαιδευτικών» που τους αφορά, χωρίς να ζητηθεί η άποψή τους. Το ίδιο έπραξαν και πριν 3 ημέρες αναγκάζοντας την «επιτροπή» να μην συνέλθει.

Οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν σήμερα να εισέλθουν στο κτίριο για να πάρουν μέρος στην συνεδρία της «επιτροπής» αλλά βρήκαν μπροστά τους και πάλι «αστυνομικούς» που τους απαγόρεψαν την είσοδο. Οι εκπαιδευτικοί λέγοντας πως το πρόβλημα τους δεν είναι με την «αστυνομική δύναμη», άφησαν μπροστά τους κόκκινα τριαντάφυλλα.

Οι εκπαιδευτικοί άφησαν επίσης έξω από το «υπουργείο παιδείας» πένες και δύο φακέλους με εκθέσεις που ετοίμασαν για τα «υπουργεία δημοσιονομικών και εργασίας». Συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και μια μπάντα ενώ ακούστηκαν συνθήματα όπως «Οι εκπαιδευτικοί δεν σκύβουν το κεφάλι», «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τις επιθέσεις εναντίον της παιδείας και των εκπαιδευτικών».

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

 

 

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο Χρίστος Περρή για κλοπή οχήματος και εμπρησμό (pic)
Χειροπέδες και σε δεύτερο πρόσωπο για τη διάρρηξη οικίας και την επίθεση με μαχαίρι στην Πάφο
Νέα απάτη-Επιτήδειοι παριστάνουν τους αστυνομικούς μέσω WhatsApp
Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου - Για ένα ακόμη εξάμηνο στη φυλακή
Στο Βουκουρέστι για το Συνέδριο του ΕΛΚ η Αννίτα Δημητρίου
Ξανά στο προσκήνιο η χρήση λογισμικών κατασκοπείας-Στοχευμένες συστάσεις προς την Κύπρο από ΣτΕ
Ευχαρίστησε τον ΠτΒ της Σλοβακίας για τη στήριξη προσπαθειών λύσης ο Πρόεδρος
Υπό κράτηση ο 32χρονος για τα επτά κιλά κάνναβης στη Λεμεσό
Γραπτώς στο Τελωνείο πρέπει να δηλώνονται χρηματικά ποσά των 10.000 ευρώ και άνω
Ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του ΠΙΣ ο γιατρός που καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση