Κολλημένος στα 40αρια ο υδράργυρος-Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ αύριο στις 11:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 17:00 της ίδιας ημέρας. 

Η πρόγνωση του καιρού 

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά το απόγευμα στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί στα ανατολικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τη Δευτέρα θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών 

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» θα είναι ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, την Παρασκευή, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών.   

Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων, σημειώνει.

Απευθύνεται, επίσης, θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Τέλος,  σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Δειτε Επισης

Επιχορήγηση 100.000 e-IDs ενέκρινε το Υπουργικό-«Αποτελεί τη μοναδική ασφαλή ταυτότητα του κάθε πολίτη στον διαδικτυακό κόσμο»
Έγκριση από Υπουργικό νομοσχεδίου για τις αμοιβές υπηρεσιών εκτός ΓεΣΥ
Σε τρεις επιστήμονες Νόμπελ Χημείας το 2024-Ανάμεσά τους ο Κύπριος Ντέμης Χασάμπης
Για στοχοποίηση κρατικών υπαλλήλων μιλά η ΠΑΣΥΔΥ και ζητά σεβασμό συμφωνιών
Αυστηροποιούνται τα κριτήρια για την κάθοδο ξένων πανεπιστημίων-Αγκάθι οι λίστες αξιολόγησης
Έκκληση Αρχιεπισκόπου σε ηγέτες ισχυρών χωρών να πιέσουν για επιστροφή Ισραηλινών ομήρων
Άλλες δύο πτήσεις φθάνουν από τον Λίβανο στη Λάρνακα-Αναμένεται άφιξη 500 Αυστραλών υπηκόων
Απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας scooters σε δημόσιους δρόμους Δήμου Πάφου
Πράσινο Υπουργικού για ηλεκτρονική ταυτότητα-Εγκρίθηκε η αγορά 100.000 ταυτοτήτων
«Και πολλά επικράνθη, η Ελένη της Καρπασίας»-Τιμάται η δασκάλα σύμβολο της εισβολής