Στο 51,6% το 2020 ο δείκτης κινδύνου φτώχειας στην Κύπρο

Στο 51,6% βρισκόταν το 2020 ο δείκτης κινδύνου φτώχειας στην Κύπρο για άτομα κάτω των 65 ετών σε νοικοκυριά με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας (σε σχέση με 64,0% στον μέσο όρο της ΕΕ) σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε το 2020 στην Δανία (48,7%) και στην Ιρλανδία (49,9%), ενώ σε εννέα κράτη μέλη καταγράφηκε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%. Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στη Λιθουανία (85,4%), τη Ρουμανία (84,2%) και τη Λετονία (80,6%).

Ως ένταση εργασίας ορίζεται ο βαθμός στον οποίο όλα τα μέλη ενός νοικοκυριού που βρίσκονται σε εργάσιμη ηλικία έχουν εργαστεί σε σχέση με το πόσο θα μπορούσαν να είχαν εργαστεί κατά μια συγκεκριμένη περίοδο.

Σύμφωνα με το σημείωμα της Eurostat, η γενική τάση είναι πως όσο υψηλότερος είναι ο δείκτης έντασης εργασίας ανά νοικοκυριό, τόσο χαμηλότερες πιθανότητες υπάρχουν πως τα άτομα που μένουν σε αυτό αυτό θα διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δεδομένα της Eurostat για την ΕΕ το 2020, ενώ ο δείκτης κινδύνου φτώχειας βρισκόταν στο 64,0% για τα άτομα που ζουν σε νοικοκυριά με πολύ χαμηλή έντασης εργασίας, βρισκόταν στο 5,3% για τα άτομα που ζουν σε νοικοκυριά με πολύ υψηλή ένταση εργασίας, και στο 23,6% για τα άτομα που ζούσαν σε νοικοκυριά με μέτρια ένταση εργασίας.

Η ίδια τάση εντοπίζεται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, σημειώνει η Eurostat. Στην περίπτωση της Κύπρου, βρισκόταν στο 3,8% για τα άτομα που ζουν σε νοικοκυριά με πολύ υψηλή ένταση εργασίας, και στο 27,8% για τα άτομα που ζούσαν σε νοικοκυριά με μέτρια ένταση εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί που μοιράζουν 4,4 εκ. ευρώ στο Τζόκερ
Βγήκε μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό, περιμένει την απόφαση Πατριαρχείου-«Έτυχε δικαιότατης δίκης»
Iδιαίτερα σημαντική για Κύπρο η Στρατηγική ΕΕ για Ανθεκτικότητα Υδάτων
Καλοκαιρινή καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα-Σταθερά στα ύψη μέχρι και την Τρίτη
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου