Πράσινο από Υπουργικό για αγορές κρατικών δομών παιδικής και εφηβικής προστασίας

Στον μέγιστο δυνατό βαθμό αξιοποιεί το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας τις ευκαιρίες που προσφέρονται μέσα από τις επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος_Το Αύριο», με γνώμονα την εφαρμογή πολιτικών που ενδυναμώνουν το κράτος πρόνοιας, προς όφελος της κοινωνίας.

Με στόχευση στη δημιουργία περισσότερων δομών για την ενίσχυση της προστασίας των παιδιών και των εφήβων, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την πρόταση της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κας Αναστασίας Ανθούση για την αγορά τριών νέων κρατικών κτιρίων για τις ανάγκες φιλοξενίας και προστασίας παιδιών που βρίσκονται υπό τη νομική φροντίδα του Κράτους. Σκοπός είναι η δημιουργία επαρκών υποδομών, ώστε να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες που υπάρχουν.

Τα δύο εκ των τριών κτιρίων αφορούν τη δημιουργία δομών εφηβικής προστασίας για παιδιά ηλικίας 13-18 ετών υπό τη νομική φροντίδα του Κράτους στην Επαρχία Λεμεσού και το 3ο κτήριο αφορά τη μεταστέγαση της Παιδικής Στέγης στην Επαρχία Πάφου από ενοικιαζόμενο σε ιδιόκτητο υποστατικό, με δυνατότητα για φιλοξενία περισσότερων παιδιών.

Το συνολικό κόστος για την αγορά των τριών κτιρίων εκτιμάται στα €2.400.000 και η χρηματοδότηση θα γίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο της Επένδυσης 3 «Δημιουργία δομών φιλοξενίας παιδιών, εφήβων με διαταραχές διαγωγής, ατόμων με αναπηρία και ατόμων που έχουν ανάγκη μακροχρόνιας φροντίδας», του Άξονα Πολιτικής 5.2 «Αγορά Εργασίας, Κοινωνική Προστασία και Ενσωμάτωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Πήγαν να πουλήσουν λουλούδια σε 26χρονο στην Αγία Νάπα και τον ξάφρισαν
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Τραμπ κατεβάζει 700 πεζοναύτες και χιλιάδες μέλη της εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες- Έντονες αντιδράσεις
Στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ οι ακτιβιστές του Madleen-Το Ισραήλ προχωρά σε απελάσεις
Στις φλόγες όχημα 33χρονης έξω από κατοικία στη Λάρνακα
Συνελήφθη 24χρονος που έκλεψε λεφτά από δοχείο φιλοδωρημάτων σε ταχυφαγείο
Τα έργα της ΑΗΚ φέρνουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα-Αναμένονται σύντομα στους λογαριασμούς
Δεν έπεισαν τις οργανώσεις οι εισηγήσεις ΥΠΑΝ για ειδική εκπαίδευση-«Παγιώνουν τις σημερινές καταστάσεις»
Έξι χρόνια ΓεΣΥ-Καινοτομίες, κενά και ανάγκη για υπεύθυνη χρήση από γιατρούς και ασθενείς
Σχεδόν 200 αιτήσεις εγκρίθηκαν από τον Ιούνιο του 2024 για ορεινές περιοχές-Εξετάζεται διεύρυνση κριτηρίων
Δριμύ κατηγορώ υποστηρικτών Τυχικού στον Αρχιεπίσκοπο-«Έχετε ήδη και προ της δίκης καταδικάσει τον Μητροπολίτη»