Νέα σημεία διέλευσης ζητούν στα κατεχόμενα, λόγω συμφόρησης στον Άγιο Δομέτιο

Στη συμφόρηση που επικρατεί στα σημεία διέλευσης και ιδιαίτερα στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου αναφέρεται στο σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με στοιχεία του «υπουργείου τουρισμού», το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου καταγράφηκαν 3 εκατομμύρια 504 χιλιάδες 88 διελεύσεις από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα και 993 χιλιάδες 794 από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές.

Η Ρεσμιγιέ Τσαναλταϊ, «υπεύθυνη της επιτροπής για το θέμα των οδοφραγμάτων» της «πρωθυπουργίας» είπε σε δηλώσεις της ότι ο στόχος είναι να παρέχονται διευκολύνσεις για τις διελεύσεις στα οδοφράγματα και πρόσθεσε ό,τι προς το σκοπό αυτό θα προσληφθούν 27 άτομα.

Η κ. Τσαναλτάϊ πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έγιναν νέα βήματα για το άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων, γεγονός που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και έδωσε πληροφορίες σχετικά με τις εργασίες που διενεργούνται στα σημεία διέλευσης.

Αναφέροντας ότι ο κύριος σκοπός είναι η «να υπάρξουν διευκολύνσεις στα υφιστάμενα σημεία διέλευσης, είπε  ότι αναμένεται άδεια από τις Βρετανικές Βάσεις προκειμένου να γίνει επέκταση της γέφυρας στο χωριό Πέργαμος.  Για το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, είπε ότι έγιναν ρυθμίσεις στις καμπίνες, στο δίκτυο υπολογιστών και στο διαδίκτυο.

«Οι εργασίες έχουν επιταχυνθεί. Σε 1,5 μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να υπάρξει αποσυμφόρηση. Μόλις γίνει πρόσληψη και του νέου προσωπικού, θα υπάρξει αποσυμφόρηση τουλάχιστον στο σημείο που αφορά στο βόρειο τμήμα. Ωστόσο, δεν είναι επαρκής να γίνονται βήματα μόνο από την τουρκοκυπριακή πλευρά για να υπάρξει αποσυμφόρηση. Πρέπει να γίνουν τα αντίστοιχα βήματα και από το νότο», δήλωσε η κ. Τσαναλτάι.

Εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και καταστηματάρχες, με δηλώσεις τους στην εφημερίδα, συμφωνούν στην ανάγκη για το άμεσο άνοιγμα περισσότερων οδοφραγμάτων στο νησί, κυρίως στη Λευκωσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Συναγερμός για ακραία ζέστη στην Ευρώπη-Τι είναι ο θερμικός θόλος
Απαντά στον Δήμο Στροβόλου το ΥΠΕΣ-«Η Κυβέρνηση απορρίπτει τα περί διάκρισης, αβάσιμοι ισχυρισμοί»
Αναζητά τρία πρόσωπα για κλοπές η Αστυνομία (pics)
Σημαντικές κρίνονται οι επαφές Ολγκίν στις Βρυξέλλες από την Κυβέρνηση-Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την πολυμερή
«Δεν είχα σκοπό να στοχοποιήσω την ηγεσία» διευκρινίζει ο Αναστασιάδης-«Δεν θα διστάσω να είμαι αυστηρότερος»
«Ο δικαστής με τη 19χρονη Βρετανίδα επικρίθηκε έντονα για το εσφαλμένο της απόφασης και πήρε προαγωγή»
Συγκλονίζουν οι λεπτομερείες για το παιδί 22 μηνών στη Λεμεσό-«Η μητέρα το έβαλε στο μπάνιο με ζεστό νερό»
Με δόσεις τα ευρήματα για το Κράτος Μαφία-«Ανακριβείς και παραπλανητικές» απαντά η Αρχή στις πληροφορίες για το πόρισμα
Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα-Κάλεσμα Τραμπ σε Χαμάς να συμφωνήσει σε 60ήμερη εκεχειρία
Επιστολή ψευδοκράτους προς ΓΓ-«Εκστρατεία εθνοκάθαρσης κατά τ/κ, με στόχο την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα»