Απάντηση ελληνικής Κυβέρνησης σε Καραμανλή-Κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για Ανδρουλάκη

Την προσήλωση της κυβέρνησης προκειμένου να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση της νόμιμης επισύνδεσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές στην Ελλάδα, σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, «Από την πρώτη στιγμή που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήρθε στο φως η υπόθεση της επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη τονίστηκε ότι υπάρχει ανάγκη να δοθούν πλήρεις απαντήσεις, με σεβασμό των προβλέψεων του νόμου για το απόρρητο και του κανονισμού της Βουλής».

Παράλληλα σημειώνουν ότι «κινήθηκαν άμεσα όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενώ η υπόθεση ερευνάται και από τη Δικαιοσύνη. Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ακολουθούν οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής» και κλείνουν τονίζοντας πως «ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει προτάσεις από τα κόμματα προκειμένου να υπάρξουν θεσμικές βελτιώσεις που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών αρχών».

Ο πρώην Πρωθυπουργός είχε ζητήσει πλήρη αποσαφήνιση των ζητημάτων που αφορούν στην παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Καραμανλής επικαλούμενος την «ασυμβίβαστη προσήλωση» του Κρητικού πολιτικού, Ι. Κεφαλογιάννη στα θέματα διαφάνειας, στράφηκε στην ουσία της πρόσφατης εξέλιξης με την παρακολούθηση του κινητού του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «διαύγεια και διαφάνεια είναι θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο». Σε τέτοιου είδους καταστάσεις -συμπλήρωσε χαρακτηριστικά- η κάθαρση επέρχεται μόνο εφόσον αποσαφηνιστούν πλήρως τα ζητήματα.

Όπως άλλωστε υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας: «το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως!». Ο κ. Καραμανλής που εισέπραξε στο σημείο αυτό το έντονο χειροκρότημα των παρευρισκόμενων στο ανοιχτό θέατρο «Νίκος Ξυλούρης», συνέχισε λέγοντας ότι «το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

 

Δειτε Επισης

Έντονη αναστάτωση στη Σητεία-Άντρας βγήκε από το σπίτι του και έριξε 12 άσκοπα μπαλωθιές
Τραγωδία από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο-Βρέθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί
Εκτός ελέγχου φωτιά στην Ελλάδα-Το πύρινο μέτωπο φτάνει τα 10 χιλιόμετρα
Βγήκαν τα όπλα για προσωπικές διαφορές στην Ελλάδα-Ένας τραυματίας, αναζητείται ο δράστης
Ερωτήματα για τη σεξουαλική κακοποίηση πεντάχρονου-«Γονείς θυτών προσπάθησαν να προκαλέσουν»
Σοκάρουν οι διάλογοι για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης-«Το ευχαριστήθηκα... και καλά της κάναμε»
To χρονικό του εγκλήματος στην Κέρκυρα-Τι είπε η 49χρονη που σκότωσε τον σύζυγό της
Σοκαριστικό περιστατικό στην Κρήτη-Ηλικιωμένος με αλυσοπρίονο κυνήγησε δικαστικό επιμελητή
Στον Εισαγγελέα o Παλαιοχριστιανός-«Δεν άρπαξε το βρέφος, του ανήκει»
Φωτιά στην Εφύρα Ηλείας-Σηκώθηκαν 6 εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής