Υποβάλλεται σε επέμβαση ο οκτάχρονος που δέχθηκε επίθεση-«Σε σταθερή κατάσταση»

Σε χειρουργική επέμβαση αναμένεται να υποβληθεί το οκτάχρονο αγοράκι που δέχθηκε δαγκώματα από σκύλο ή σκύλους το πρωί, σε ανοιχτό χώρο στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί κρίσιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάχη για τη ζωή δίνει ο οκτάχρονος-Διερευνούν πιθανή επίθεση από αγέλη σκύλων

Ο οκτάχρονος, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Μακάρειο Νοσοκομείο, μετά από εξέταση που έτυχε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, είναι διασωληνωμένος και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου. 

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο επιστημονικός διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Χρήστος Μηνά, ανέφερε πως «το παιδί έχει διακομιστεί στο Μακάρειο και εισήχθη στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων. Είναι μεν διασωληνωμένο, ωστόσο βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση».

Όπως ανέφερε ο κ. Μηνά, «προφανώς ένα παιδί που χρήζει χειρουργικής επέμβασης είναι εξ ορισμού σοβαρό περιστατικό» και τόνισε πως «είναι σταθερή η κατάστασή του στον αναπνευστήρα».

Σημείωσε παράλληλα ότι «αυτή τη στιγμή θεωρείται εκτός κινδύνου και θα μπορούμε να πούμε περισσότερα μόλις ολοκληρωθεί η χειρουργική επέμβαση». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διασωληνωμένο στο Μακάρειο το οκτάχρονο που δέχθηκε επίθεση από σκύλους (pics)

Έρευνες από την Αστυνομία

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας για το περιστατικό, από τις οποίες, μέχρι στιγμής ξεκαθάρισε ότι το οκτάχρονο βρισκόταν με άλλο παιδί σε ανοικτό χώρο που φιλοξενεί κυνηγετικά σκυλιά σε κλουβιά, και σε κάποια στιγμή, σκύλος ή σκύλοι του επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Στο σημείο του περιστατικού, η Αστυνομία εκτιμά ότι πιθανόν να βρίσκονταν μέχρι και τέσσερα σκυλιά, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο το παιδί να δέχθηκε επίθεση από αριθμό σκύλων ή από ένα σκύλο. 

Σημειώνεται ότι στο χώρο εντοπίστηκε από τα μέλη της Αστυνομίας ένας σκύλος που έτυχε εξέτασης, χωρίς να εντοπιστεί σε αυτό μικροτσίπ και διερευνάται εάν ο σκύλος που εντοπίστηκε στο σημείο σχετίζεται με το περιστατικό.

Το ενδεχόμενο τα σκυλιά να είναι αδέσποτα διερευνάται από τις Αρχές, οι οποίες αναφέρουν ότι για την υπόθεση η Αστυνομία αναζητεί σκύλο που επιτέθηκε στον ανήλικο.

Όπως αναφέρει «ο σκύλος είναι επιθετικός και καλούνται οι πολίτες, σε περίπτωση που τον εντοπίσουν να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία. Σύμφωνα με περιγραφή του, είναι πιθανόν ράτσας ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ, χρώματος ΚΑΦΕ με ΜΑΥΡΟ και σύμφωνα με μαρτυρία, έχει αίματα στο κεφάλι και στο σώμα του».

Δειτε Επισης

Γκάφα Αστυνομίας-Τον συνέλαβε γιατί ήταν στα επεισόδια στην Ομόνοια αλλά τελικά... συνέτρωγε στα Λατσιά
Άλλους δύο συνέλαβε η Αστυνομία για τα επεισόδια στη Λακατάμια
Έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία ο Οδυσσέας, επανέλαβε τους ισχυρισμούς του
Υπό πλήρη έλεγχο δασικές πυρκαγιές στις κοινότητες Φικάρδου και Κοράκου
Θύματα συστηματικής κακοποίησης τα παιδιά στη Λάρισα-«Τα καημένα πεινάγανε»
Καταδίωξη οδηγού στην Έγκωμη, παραβίαζε κόκκινους σηματοδότες για να διαφύγει-Θετικός στο νάρκοτεστ
Άλλα δύο πρόσωπα αναζητούνται για την επίθεση στο Fan Club της Ομόνοιας (pics)
Δικαίωμα προσφυγής δικηγόρων στο Διοικητικό Δικαστήριο για αποφάσεις της Εποπτικής Αρχής για ξέπλυμα
Δεν έπεισε το Δικαστήριο η Αστυνομία για τη σύλληψη 51χρονου για τα επεισόδια, αφέθηκε ελεύθερος-Στο κελί οι 18χρονοι
Άνω κάτω ξανά το πολιτικό σκηνικό με τις αναφορές Οδυσσέα-Περνά την πόρτα του Αρχηγείου για κατάθεση