Αυτές είναι οι νέες αυξημένες ταρίφες στα ταξί-Δυσφορία με παράνομους οδηγούς

Πλήρης ικανοποίηση επικρατεί στους οδηγούς ταξί μετά και την επιβολή των νέων αυξημένων κομίστρων από το Υπουργείο Μεταφορών, που τέθηκαν σε εφαρμογή από την 1η Αυγούστου. Μετά από μια χρονοβόρα διαδικασία, οι οδηγοί των ταξί, είδαν ανταπόκριση στο αίτημά τους για αύξηση των κομίστρων, κάτι που έγινε κατά 23%. Την ίδια ώρα ωστόσο, δυσφορία επικρατεί ανάμεσα στους οδηγούς για τα άλλα αιτήματά τους, για τα οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανταπόκριση, κάτι που έχει αντίκτυπο στη δουλειά τους. 

Το πρόβλημα με το πάρκινγκ στο αεροδρόμιο, οι ηλικιωμένοι οδηγοί που αφυπηρέτησαν αλλά συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά του οδηγού ταξί, όπως και διάφοροι άλλοι οδηγοί ταξί που κινούνται παράνομα στους δρόμους με δικές τους... ταρίφες, είναι μερικά που τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους νόμιμους οδηγούς ταξί, οι οποίοι προσπαθούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, τα τελευταία χρόνια. 

Αναμφισβήτητα, οι αυξήσεις των κομίστρων, είναι ένα σημαντικό βήμα για τους οδηγούς ταξί, καθώς αυξάνεται ο μισθός τους. Όπως ανέφερε εξάλλου στον REPORTER ο πρόεδρος του συνδέσμου αστικών ταξί, Χαράλαμπος Αυγούστου, «είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από τις αυξήσεις που υπήρξαν στα κόμιστρα, καθώς καλύπτουν τις ελλείψεις μας με αυτό το ποσό. Δεν έχουμε παράπονο σε αυτό το κομμάτι. Οι αυξήσεις των κομίστρων, ανέβηκαν περίπου κατά 23% και στην παρούσα φάση είναι πολύ ευχαριστημένοι οι οδηγοί των ταξί μας».

Παρά του ότι υπήρξαν αυξήσεις στα κόμιστρα, εντούτοις, δεν υπήρξαν παράπονα από τους οδηγούς για μείωση της δουλειάς τους, αλλά ούτε και παράπονα από τους πελάτες τους. «Σίγουρα, ο κόσμος γνωρίζει ότι είναι παντού που υπήρξαν αυξήσεις και είναι πραγματικότητα ότι ήταν πολύ συγκαταβατικές οι αυξήσεις για 18 χρόνια. Οι πελάτες των ταξί είναι σχεδόν σταθεροί και βλέπουμε μια αύξηση το τελευταίο διάστημα και η αύξηση των κομίστρων θα βοηθήσει κατά πολύ τη δουλειά των οδηγών».

«Παράνομοι τρώνε τη δουλειά των νόμιμων»

Δυστυχώς, την ίδια ώρα, φαίνεται να συνεχίζεται και η προβληματική κατάσταση με τους παράνομους οδηγών ταξί, οι οποίοι όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγούστου, «αυτοί τρώνε τη δουλειά των νόμιμων. Υπάρχει ένα νομοσχέδιο για τα παράνομα ταξί που έπρεπε να ολοκληρωθεί πριν έξι μήνες και ακόμη το κρατάνε, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα Περιμέναμε μια κάπως καλύτερη συμπεριφορά από το Υπουργείο Μεταφορών, από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, από την Αρχή Αδειών. Δυστυχώς, υπάρχει μια κωλυσιεργία στο θέμα των ταξί και είναι κάτι που ζω εδώ και αρκετά χρόνια. Ότι έχει σχέση με τους οδηγούς ταξί, υπάρχει μια φανερή καθυστέρηση. Η μόνη απάντηση που έχουμε στα αιτήματά μας κάθε φορά είναι η λέξη υπομονή».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο κ. Αυγούστου, «υπάρχουν πολλοί ιδιώτες που λειτουργούν ως παράνομοι ταξί. Κάποιοι αφού περάσουν την ηλικία των 70, πουλάνε τις άδειες τους, αλλά επειδή έχουν τους πελάτες τους, συνεχίζουν να τους εξυπηρετούν κόσμο, βγάζοντας προσωπικά κέρδη. Έχουμε πάρα πολλά παράπονα κοντά μας. Έχει ανθρώπους που εξυπηρετούν μέχρι και φοιτητές σε διάφορα Πανεπιστήμια και τους παίρνουν στη Λάρνακα με 30 και 35 ευρώ. Έχουν μια άδεια και τέσσερα ιδιωτικά οχήματα και συνεχίζουν με το ίδιο μοτίβο, παρά του ότι καταγγέλθηκαν. Δεν έγινε τίποτα και οι νόμιμοι παλεύουν μέρα νύχτα για να πάρουν ένα μεροκάματο των 50 ευρώ, που μπορεί να χρειαστεί να δουλεύουν και δωδεκάωρο».

Επίσης, για την κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο και για την έλλειψη χώρων για να σταθμεύσουν τα ταξί, ο κ. Αυγούστου ανέφερε ότι συμφωνήθηκε για να μεγαλώσουν τα πάρκινγκ των ταξί. «Είναι κάτι που συζητούμε εδώ και ενάμισι χρόνο και τώρα μας λένε ότι θα γίνει τον Σεπτέμβρη. Ακόμη τους είπαμε για τα ιδιωτικά οχήματα που σταματούν μπροστά στην είσοδο του αεροδρομίου, χωρίς να μπορούμε εμείς να σταθμεύσουμε. Και αυτό θα διευθετηθεί τον Σεπτέμβρη μας είπαν, που θα κλείσει η σεζόν. Δυστυχώς υπάρχει κωλυσιεργία σε όλα τα θέματα».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Αυγούστου, ακόμη και οι αυξήσεις που δόθηκαν την 1η Αυγούστου, είναι κάτι που συζητούσαν εδώ και μήνες. «Μπορούσαν να γίνουν αυτά τα πράγματα, πολύ πιο σύντομα και να μην ξεκινούσαμε τέλος της καλοκαιρινής περιόδου με αυξημένα κόμιστρα. Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από τον Ιούνιο, που για τους οδηγούς ταξί θα ήταν σημαντική ανάσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Δείτε παρακάτω τα νέα κόμιστρα στα ταξί που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Μεταφορών:

 

Δειτε Επισης

Άναψε πράσινο το Υπουργικό για τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
Αντισταθμιστικά μέτρα για επηρεαζόμενους από τα έργα στη Τσερίου-Θα διαρκέσουν 104 εβδομάδες
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων για Ν.Λοϊζίδη ζητά Κλαδικό Συμβούλιο «Ισότητας»
Ποιος είναι ο Ντέμης Χασάμπης, που τιμήθηκε με Νόμπελ Χημείας-Ιδιοφυΐα από μικρός
Επιχορήγηση 100.000 e-IDs ενέκρινε το Υπουργικό-«Αποτελεί τη μοναδική ασφαλή ταυτότητα του κάθε πολίτη στον διαδικτυακό κόσμο»
Έγκριση από Υπουργικό νομοσχεδίου για τις αμοιβές υπηρεσιών εκτός ΓεΣΥ
Σε τρεις επιστήμονες Νόμπελ Χημείας το 2024-Ανάμεσά τους ο Κύπριος Ντέμης Χασάμπης
Για στοχοποίηση κρατικών υπαλλήλων μιλά η ΠΑΣΥΔΥ και ζητά σεβασμό συμφωνιών
Αυστηροποιούνται τα κριτήρια για την κάθοδο ξένων πανεπιστημίων-Αγκάθι οι λίστες αξιολόγησης
Έκκληση Αρχιεπισκόπου σε ηγέτες ισχυρών χωρών να πιέσουν για επιστροφή Ισραηλινών ομήρων