Προτείνουν τρεις Κύπριους στην ενδεκάδα και πρόστιμο οι προπονητές

Την απογοήτευση και τον προβληματισμό του, σχετικά με την τελευταία απόφαση του ΔΣ της ΚΟΠ και αφορά την τροποποίηση της προκήρυξης του Πρωταθλήματος Α Κατηγορίας, για την αύξηση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στο κατάλογο Α., εκφράζει με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Κυπρίων Προπονητών Ποδοσφαίρου.  

«Η οποιαδήποτε απόφαση της ΚΟΠ είναι σεβαστή καθώς αποφασίζεται από τα ίδια τα μέλη, που αποτελούν τα σωματεία. Κρίνουμε απαραίτητη την εναρμόνιση με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς και δικαίωμα του κάθε σωματείου να λειτουργήσει όπως το ίδιο αποφασίζει. Θα πρέπει όμως να οριοθετήσει και το σκοπό ύπαρξης και δημιουργίας της Ομοσπονδίας με γνώμονα το συμφέρον του Κυπριακού Ποδοσφαίρου με ότι αυτό συνεπάγεται», προστίθεται.

Ο Κύπριος προπονητής ποδοσφαίρου «επιτελεί ένα σημαντικότατο και πολυδιάστατο έργο στη βάση, δημιουργώντας και αναπτύσσοντας τον Κύπριο ποδοσφαιριστή που θα στελεχώσει τόσο την ομάδα του όσο και τις Εθνικές Ομάδες».

«Θα είναι κρίμα αν σε αυτά τα παιδιά, μέσα από τέτοιες αποφάσεις παραγόντων των σωματείων, τους στερήσουμε το όνειρο και την ελπίδα συμμετοχής τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκφράζεται η θέση ότι ο αριθμός συμμετοχής των Κύπριων ποδοσφαιριστών «θα πρέπει να αυξηθεί σε 3 και να είναι υποχρεωτική». Επίσης, θεωρεί ότι όποιο σωματείο δεν εφαρμόζει τον σχετικό κανονισμό θα πρέπει να του αφαιρείται βαθμός ή βαθμοί, για σκοπούς αποτρεπτικότητας.

Καταληκτικά ο σύνδεσμος εκφράζει την πεποίθηση ότι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου μας «να συλλογιστούν και να συναποφασίσουν με τον ίδιο καθολικό τρόπο, για το γενικότερο όφελος του κυπριακού ποδοσφαίρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστειλε επιστολή σε ΚΟΠ η FIFPRO-«Παίκτες μπορούν να τερματίσουν μονομερώς»