Ανθρωποκυνηγητό έπειτα από επιθέσεις ενόπλου στο Ντιτρόιτ-Τρεις νεκροί

Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε χθες, Κυριακή, η αστυνομία του Ντιτρόιτ στις βόρειες ΗΠΑ, αφού τέσσερις άνθρωποι δέχθηκαν πυρά με αποτέλεσμα τρεις εξ αυτών να υποκύψουν στα τραύματά τους.

Ο Τζέιμς Γουάιτ, ο αρχηγός της αστυνομίας στη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Μίσιγκαν, διευκρίνισε μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης ότι τα τρία πρώτα θύματα —δυο γυναίκες κι ένας άνδρας— σκοτώθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες του δυτικού τμήματος του Ντιτρόιτ τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αφού αντιλήφθηκε ύποπτο να κοιτάζει στο εσωτερικό αυτοκίνητων, το τέταρτο θύμα, άνδρας, του ζήτησε να απομακρυνθεί προτού δεχθεί με τη σειρά του πυρά, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόπτου —πρόκειται για νεαρό αφροαμερικανό που φοράει μαύρα και κουκούλα— και οι αρχές παρότρυναν όποιον τον αναγνωρίζει να επικοινωνήσει με την αστυνομία το συντομότερο.

Οι επιθέσεις φαίνεται πως διαπράχθηκαν «εντελώς στην τύχη», επέμεινε ο αρχηγός της αστυνομίας Γουάιτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το ένα θύμα «περίμενε λεωφορείο», το δεύτερο «είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του» και το τρίτο «απλά βρισκόταν στον δρόμο», περιέγραψε.

Ο δήμαρχος του Ντιτρόιτ, ο Μάικ Ντάγκαν, δήλωσε από την πλευρά του πως αστυνομικοί θα «σαρώσουν αρκετά τετραγωνικά χιλιόμετρα» καθώς αναμένουν πως ο ύποπτος θα «εμφανιστεί ξανά». «Ο άνδρας αυτός πυροβόλησε ήδη τέσσερις ανθρώπους», προειδοποίησε.

Οι ΗΠΑ πλήττονται τρομακτικά συχνά από επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων, ενώ τα μέλη του Κογκρέσου δεν υιοθετούν μέτρα για τον αυστηρότερο έλεγχο της οπλοκατοχής παρότι τάσσεται υπέρ η πλειοψηφία των Αμερικανών.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Ισραήλ να σταματήσει να πλήττει τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ
Η θέση των IDF για τον τραυματισμό Κυανόκρανων στον Λίβανο-«Πυροβολήσαμε κατά απειλής, το φυλάκιό τους ήταν κοντά»
Σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ για «80 βλήματα» μέσα σε 3 λεπτά από τον Λίβανο
Επί μήνες ένοπλος Ισραηλινός παρίστανε τον στρατιώτη–Έχει φωτογραφεί και με τον Νετανιάχου στη Γάζα
Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Φλόριντα-Τουλάχιστον 16 οι νεκροί
Η Κομισιόν καλεί την Τουρκία να κάνει «ενδελεχείς έρευνες» για φερόμενες κακοποιήσεις μεταναστών
Ζελένσκι για συνάντηση με Πάπα-Κεντρικό θέμα η επιστροφή συμπατριωτών μας που βρίσκονται σε αιχμαλωσία
Ελληνίδα επιστήμονας στις ΗΠΑ μιλά για τις απειλές συνωμοσιολόγων μετά τον τυφώνα Milton
Σαράντα νέες καταγγελίες κατά του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, μεταξύ άλλων για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς
Νεαρή γέννησε την ώρα του τυφώνα Μίλτον-«Είναι ένα μωρό θαύμα»