Ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες έδιωξαν Ε/κ γεωργό από τη Νεκρή Ζώνη ρίχνοντάς του πέτρες

Ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες εκδίωξαν τη Δευτέρα Ελληνοκύπριο γεωργοκτηνοτρόφο από τη νεκρή ζώνη στη Δένεια, ενώ αυτός έβοσκε τα πρόβατά του, ρίχνοντάς του πέτρες, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδίου. Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών ερευνά το συμβάν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της, Αλίμ Σιντίκ.

Ο κοινοτάρχης Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως υπάρχει και σχετικό βίντεο όπου καταγράφεται το τι συνέβη στην περιοχή. Πρόσθεσε πως το συμβάν έλαβε χώρα 500 μέτρα εντός της νεκρής ζώνης.

Ο κ. Παναγιώτου είπε πως γύρω στις 6 το απόγευμα 6 Τούρκοι στρατιώτες κατέβηκαν από τα φυλάκιά τους με τα όπλα στα χέρια και ζήτησαν από τον Ε/κ γεωργοκτηνοτρόφο να φύγει, απειλώντας τον. Ο ένας μάλιστα στρατιώτης όπλισε το όπλο του, πρόσθεσε.

Ο κοινοτάρχης Δένειας είπε πως ο Ε/κ γεωργοκτηνοτρόφος έχει άδεια για εργασίες στην περιοχή. «Του φώναζαν και του έριχναν πέτρες και τελικά τον έδιωξαν. Όταν έγινε το συμβάν αυτός μας ειδοποίησε τηλεφωνικά και έβγαλε και σχετικό βίντεο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παναγιώτου είπε πως εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν στην περιοχή άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κοινοτάρχης Δένειας ανέφερε πως καταγγελία για το γεγονός έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών, στα Ηνωμένα Έθνη και στην Εθνική Φρουρά.

Ηνωμένα Έθνη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε στο ΚΥΠΕπως η ειρηνευτική δύναμη ερευνά το επεισόδιο.

"Πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα πριν καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα", ανέφερε.

Πρόσθεσε πως η ασφάλεια των πολιτών εντός της νεκρής ζώνης παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για την ειρηνευτική δύναμη. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Εβδομήντα συνολικά περιστατικά χρειάστηκαν περίθαλψη λόγω της πυρκαγιάς-Μεταφέρθηκαν 16 στο νοσοκομείο
Μετά το σάλο και τις σφοδρές επικρίσεις ανακαλεί το «ατυχές περιστατικό» ο Χαρτσιώτης για τα θύματα-«Ένα τραγικό γεγονός»
Επαναξιολογούν τα εξώδικα σε πολίτες που μετέβησαν στην φονική πυρκαγιά, πάνε στον εισαγγελέα για να αποφασίσει αν θα διαγραφούν
Ξεκινούν οι αιτήσεις για δηλώσεις ζημιών στις πληγείσες περιοχές από το Τμήμα Γεωργίας
Πωλούσε προϊόντα με ναρκωτικά στο υποστατικό της-Συνελήφθη 29χρονη (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που C-130 ρίχνει επιβραδυντικό υγρό στο Όμοδος
Έστειλαν σε εκδήλωση στην... Αυστραλία τον υπεύθυνο συντονιστή των πυρκαγιών, εν μέσω κρίσιμης αντιπυρικής περιόδου
Νεκρός σκύλος στη Λάρνακα, έφερε εγκαύματα στο σώμα του-Βρέθηκε κοντά σε καμένη ξηρή βλάστηση
Πάνω από 100 κούτες τσιγάρα κατασχέθηκαν σε υποστατικό στη Λάρνακα-Πρόστιμα σε δύο πρόσωπα
Συνεχίζεται το δράμα των πληγέντων-Τρίτη νύχτα σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας