ΒΙΝΤΕΟ: Πύλα, κράτος εν κράτει-Το τελευταίο μικτό χωριό με τα δώδεκα καζίνα

Κι αν όλα μοιάζουν ρόδινα, δεν είναι. Κι αν όλα μοιάζουν ήσυχα, δεν είναι. Πύλα. Ένα κράτος εν κράτει. Τζόγος, ναρκωτικά, πορνεία. Αυτά καταγγέλλουν οι τοπικές αρχές ότι συνθέτουν το σκηνικό σ’ ένα μικρό χωριό των περίπου 1800 κατοίκων, 1200 Ελληνοκυπρίων και 600 Τουρκοκυπρίων, το οποίο αστυνομεύεται αποκλειστικά από τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία ωστόσο δεν έχουν εκτελεστική εξουσία. 

Δώδεκα καζίνα σ’ ένα χωριό μια στάλα. Υποστατικά, στα οποία οι ενοικιαστές φέρονται να μην πληρώνουν ούτε νερό ούτε ρεύμα, κάτι που ισχύει, με πολιτική απόφαση εδώ και δεκαετίες, για τους Τουρκοκύπριους.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της Πύλας, Σίμο Μυτίδη, οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και φοβούνται να κυκλοφορήσουν τα βράδια στο χωριό.

Σημαίες Γιοκ

Στον ιστό του ελληνικού Δημοτικού Σχολείου της Πύλας κυματίζει η ελληνική σημαία, όχι όμως αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτή δεν υπάρχει πουθενά.

Έξω από το τουρκικό Δημοτικό Σχολείο της Πύλας κυματίζει η τουρκική σημαία κι εκεί υπάρχει η προτομή του Κεμάλ Ατατούρκ . Στην επιγραφή αναγράφεται «Ευτυχισμένος όποιος λέει ότι είναι Τούρκος». Πίσω από ένα μεγάλο τζάμι, δεσπόζει η σημαία του ψευδοκράτους. Το ζήτημα των σημαιών έθεσε η Πύλα ενώπιον του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούρτ.

Αίτημα της Πύλας είναι και η απομάκρυνση της νεοσύστατης Τεχνικής Δικοινοτικής Επιτροπής για το Έγκλημα, που αποτελείται από δύο άτομα. Παρά το γεγονός ότι ο Ελληνοκύπριος είναι Συνταξιούχος Αστυνομικός, ο Τουρκοκύπριος είναι εν ενεργεία ψευδοαστυνομικό. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Τουρκοκύπριος ψευδοαστυνομικός φιγουράρει στο χωριό, σε μια κοινότητα εντός της Νεκράς Ζώνης, με το όχημα της λεγόμενης υπηρεσίας του.

Ναρκοπέδιο

Στο μεταξύ, σημαντικό ζήτημα αποτελούν και οι νάρκες στην Πύλα, που ακόμη υφίστανται. Υπενθυμίζεται ότι το 1994, οι ανθυπολοχαγοί Μηχανικού, Ηρακλέους & Κωνσταντινίδης, σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος από έκρηξη νάρκης στην περιοχή της Πύλας.  

Περισσότερο στο πιο κάτω βίντεο:

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Διαβεβαιώνει ο Δήμος Ανατολικής Πάφου πως θα εφαρμόσει τους νόμους για διαφημιστικές πινακίδες
Προς αυστηροποιήση των ποινών για το χαλλούμι οδεύει το Υπουργείο Γεωργίας-Ανησυχία για τα κατεχόμενα
Παρουσιάζεται την Πέμπτη η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
Κακοδιαχείριση τ/κ υποστατικών στο Μακένζι-Εξετάζεται το ζήτημα από την Επ. Προσφύγων
Απαντά σε ΠΑΣΥΚΙ για Νεφρολογική Κλινική ο ΟΚΥπΥ-«Καμία ακύρωση ραντεβού»
Συντάξιμη η άδεια χωρίς αποδοχές λόγω εγκυμοσύνης αποφάνθηκε η Επ. Διοικήσεως
Πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με εργαζόμενους η Larnaca Public Transport
Κηδεύτηκε 61 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο ήρωας Κώστας Βιολάρης-«Τραγική μαρτυρία της ιστορίας μας»
Ακύρωσαν ραντεβού νεφρολογικών ασθενών χωρίς την συγκατάθεση των ιατρών στο ΓΝ Αμμοχώστου