Νέοι βομβαρδισμοί στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια-Αλληλοκατηγορούνται Μόσχα και Κίεβο

Η κρατική εταιρία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom ανακοίνωσε σήμερα πως η Ρωσία βομβάρδισε το συγκρότημα του κατεχόμενου από τη Ρωσία πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία.

"Τις τελευταίες 24 ώρες, ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν και πάλι την περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Η διαδικασία εξακρίβωσης των ζημιών είναι σε εξέλιξη", ανέφερε η Energoatom στο Telegram.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε με τη σειρά του τις ουκρανικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν τον σταθμό της Ζαπορίζια τρεις φορές τις τελευταίες 24 ώρες.

Η Ρωσία και η Ουκρανία κατηγορούν η μία την άλλη για βομβαρδισμούς κοντά στον σταθμό, που προκάλεσαν προχθές, Πέμπτη, πυρκαγιές σε κοιλώματα τέφρας ενός κοντινού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού που λειτουργεί με άνθρακα με αποτέλεσμα ο σταθμός της Ζαπορίζια να αποσυνδεθεί από το ενεργειακό δίκτυο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Το σχόλιο του Έλον Μασκ για τις εκλογές στην Ουκρανία-«Ο Ζελένσκι θα ηττηθεί με συντριπτική διαφορά»
Ποινές κάθειρξης σε ομάδα ακροδεξιών στη Γερμανία-Σχεδίαζαν την απαγωγή του υπουργού Υγείας
Συμφωνία των «26» για την Ουκρανία, όχι από την Ουγγαρία-Ομοφωνία για την άμυνα στη Σύνοδο Κορυφής
Παραμένει σταθερή η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου-Δεν παρουσίασε αναπνευστικές κρίσεις
Βίασε την πρώην σύντροφό του και σκότωσε τη μητέρα και την αδερφή της-Ένοχος στο Δικαστήριο 26χρονος
Η κόρη της Ζιζέλ Πελικό μηνύει τον πατέρα της-Ισχυρίζεται ότι τη νάρκωσε και τη βίασε
Νέους όρους θέτει ο Τραμπ στο Ζελένσκι για τη συμφωνία με τα ορυκτά-Το παρασκήνιο της νέας συνάντησης
Φρίκη στη Γαλλία-Ζευγάρι αποκεφάλισε με αλυσοπρίονο τον σκύλο του ως «αντίποινα» για τον θάνατο της γάτας του
Όλα τα σύνορα της ΕΕ στους νέους αμυντικούς σχεδιασμούς-«Στόχος των 27 η στρατηγική αυτονομία»
Η Βρετανία θα παραδώσει νέα παρτίδα επιθετικών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία