Φανουρόπιτα

Αγαπημένη γεύση! Συνταγή από: Ηλιάνα Αραβή

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. καρύδια
  • 80 γρ. σταφίδες (σουλτανίνα)
  • 240 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 100 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 300 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (περίπου 3 πορτοκάλια)
  • 20 γρ. baking powder
  • 1 κ.σ. κανέλα, αλεσμένη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 360 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο (24 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο, Ø 24 εκ. και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. καρύδια και ρυθμίστε turbo/0.5 δευτερόλεπτο/2 φορές. Μεταφέρετε τα αλεσμένα καρύδια σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 240 γρ. ζάχαρη καρύδας και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 4

Προσθέστε 100 γρ. ηλιανθέλαιο, 300 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 5

Προσθέστε 20 γρ. baking powder, 1 κουταλιά κανέλα, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας, 360 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως και ρυθμίστε turbo/2 δευτερόλεπτα/2 φορές.

Βήμα 6

Βάλτε στον κάδο τα αλεσμένα καρύδια, που αφήσατε στην άκρη, 80 γρ. σταφίδες και αναμείξτε καλά με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 7

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (160°C).

Παραλλαγή

Αντικαταστήστε τη ζάχαρη καρύδας με 200 γρ. καστανή ζάχαρη.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι