Φανουρόπιτα
06:09 - 26 Αυγούστου 2022
Αγαπημένη γεύση! Συνταγή από: Ηλιάνα Αραβή
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. καρύδια
- 80 γρ. σταφίδες (σουλτανίνα)
- 240 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 100 γρ. ηλιανθέλαιο
- 300 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (περίπου 3 πορτοκάλια)
- 20 γρ. baking powder
- 1 κ.σ. κανέλα, αλεσμένη
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 360 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο (24 εκ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο, Ø 24 εκ. και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. καρύδια και ρυθμίστε turbo/0.5 δευτερόλεπτο/2 φορές. Μεταφέρετε τα αλεσμένα καρύδια σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 240 γρ. ζάχαρη καρύδας και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Βήμα 4
Προσθέστε 100 γρ. ηλιανθέλαιο, 300 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 5
Προσθέστε 20 γρ. baking powder, 1 κουταλιά κανέλα, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας, 360 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως και ρυθμίστε turbo/2 δευτερόλεπτα/2 φορές.
Βήμα 6
Βάλτε στον κάδο τα αλεσμένα καρύδια, που αφήσατε στην άκρη, 80 γρ. σταφίδες και αναμείξτε καλά με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 7
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (160°C).
Παραλλαγή
Αντικαταστήστε τη ζάχαρη καρύδας με 200 γρ. καστανή ζάχαρη.