Βαριά ποινή για τα 72 κιλά κάνναβης-«Σε κίνδυνο τα θεμέλια της κοινωνίας»

Τα δικαστήρια έχουν υποχρέωση και καθήκον να πατάξουν την διάθεση ναρκωτικών οποιασδήποτε φύσης, αναφέρει ο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, το οποίο επέβαλε την Παρασκευή ποινή φυλάκισης 18 χρόνων σε δυο πρόσωπα, σε σχέση με υπόθεση εισαγωγής και κατοχής κάνναβης, βάρους 72 κιλών, με σκοπό την προμήθεια τους.

Οι δυο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι σε υπόθεση του 2020, η οποία αφορούσε τον εντοπισμό ναρκωτικών σε αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης στο Ζακάκι και για την οποίαν είχαν συλληφθεί, τότε, άλλα τέσσερα πρόσωπα. Ένα από αυτά καταδικάστηκε επίσης σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Στην απόφαση του, το Κακουργιοδικείο επισημαίνει την έξαρση αυτής της φύσης αδικημάτων, η οποία «θέτει σε κίνδυνο τα θεμέλια της κοινωνίας και τα δικαστήρια έχουν υποχρέωση και καθήκον να  πατάξουν τη διάθεση ναρκωτικών οποιασδήποτε φύσης».

Η συχνότητα με την οποίαν διαπράττονται τέτοιου είδους αδικήματα, προσθέτει, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που διακινούνται σε μια μικρή χώρα, όπως η Κύπρος, καθιστά επιβεβλημένη την επιβολή αποτρεπτικών ποινών.

«Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται ανεξέλεγκτα και τα δικαστήρια οφείλουν να προστατεύσουν την κοινωνία και ιδιαίτερα τα νεαρά άτομα που είναι πιο ευάλωτα από τον κίνδυνο αυτό», αναφέρει και προσθέτει ότι «θα ήταν αδιανόητο να μην υπάρχει και η ενεργός συμμετοχή της δικαιοσύνης στον καθημερινό αγώνα που γίνεται για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών».

Κατά την επιμέτρηση των ποινών, το δικαστήριο έλαβε υπόψη, μεταξύ άλλων, τη σοβαρότητα των αδικημάτων, όπως αντικατοπτρίζεται από τις προβλεπόμενες από τον Νόμο ποινές, την ανησυχητική συχνότητα διάπραξης τους και το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να προμηθεύσουν σε άλλα πρόσωπα τη μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Προσπάθησαν να ξεχελάσουν 62χρονο που προσπαθούσε να πωλήσει την φωτογραφική του μηχανή
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)
Τυχαίος έλεγχος σε φορτίο στη Λεμεσό οδήγησε σε κατάσχεση χιλιάδων πυροτεχνημάτων και Labubu (pics)
Ως οικιακή βοηθός εργαζόταν η άτυχη 58χρονη-Τέσσερις οι επιβαίνοντες του οχήματος που την παρέσυρε στη Λεμεσό
Εκκενώθηκε πολυκατοικία στην Παλουριώτισσα μετά από πυρκαγιά-Στο νοσοκομείο ένοικος που εισέπνευσε καπνό
Η δεύτερη χώρα με τον μεγαλύτερο υπερπληθυσμό στις φυλακές η Κύπρος-Τι καταγράφει η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης
ΒΙΝΤΕΟ: Σκηνές απείρου κάλλους στο κέντρο της Λευκωσίας-Άγρια συμπλοκή, μαρτυρίες για μαχαίρια και ζημιές
Κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Al Jazeera o Πετρίδης-Εγκρίθηκαν 27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις κατά τη θητεία του
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 18χρονου καταζητούμενου από το θανατηφόρο στη Λεμεσό (pic)
Μείωση 86% των παράτυπων αφίξεων στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια-Στα χαμηλά και οι αιτήσεις ασύλου