Προωθεί συρρίκνωση ενημερωτικών εκπομπών στο Τρίτο η Διεύθυνση του ΡΙΚ-Φωνές από ΕΣΚ

Η Διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης το τελευταίο διάστημα, «λαμβάνει και προωθεί προς υλοποίηση ακατανόητες αποφάσεις συρρίκνωσης ενημερωτικών εκπομπών, ειδικά στο Τρίτο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του ΡΙΚ» αναφέρει η Ένωση Συντακτών, σημειώνοντας ότι με τις συγκεκριμένες αποφάσεις  διαβρώνεται ο χαρακτήρας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και συρρικνώνεται η ενημερωτική αποστολή του ΡΙΚ.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι όπως έγκυρα έχει ενημερωθεί, από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 καταργείται η απογευματινή ενημερωτική ζώνη του Τρίτου «Κοντά στα γεγονότα».

Προσθέτει ότι «αυτό συμβαίνει τη στιγμή που το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ είναι ο πρώτος σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικός σταθμός της Κύπρου, ακριβώς χάρις σε αυτές τις ενημερωτικές εκπομπές».

Η ΕΣΚ επισημαίνει ακόμη, ότι «κρούσματα συρρίκνωσης της ενημέρωσης από το ΡΙΚ καταγράφηκαν και στο πρόσφατο παρελθόν, ειδικά όσον αφορά τη μετάδοση δελτίων ειδήσεων τόσο ραδιοφωνικά, όσο και τηλεοπτικά».

Προσθέτει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο της ΕΣΚ, «με λύπη διαπιστώνει ότι για τις πιο πάνω στερούμενες λογικής αποφάσεις οι άμεσα επηρεαζόμενοι δημοσιογράφοι-συντάκτες ενημερώθηκαν εκ των υστέρων και όταν πια αυτές αποτελούσαν τετελεσμένο γεγονός».

Το ΔΣ της ΕΣΚ καλεί τη Διοίκηση αλλά και τη Διεύθυνση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης να κάνουν δεύτερες σκέψεις, ανακαλώντας τις αρχικές τους αποφάσεις".

Σημειώνει, τέλος, ότι «την πρωτοκαθεδρία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση επιβάλλεται να έχει η ενημέρωση και οι λειτουργοί της, δηλαδή οι δημοσιογράφοι οι οποίοι δεν μπορούν απλώς να είναι εκτελεστικά όργανα ή αμελητέος συντελεστής στο όλο οικοδόμημα».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Αναμένει έρευνα για τη φωτιά στο βαν το ΥΠΑΜ-«Γίνεται για 11 χρόνια το σχέδιο διακίνησης εθνοφρουρών, γίνονται έλεγχοι»
Σε εικοσιτετράωρη απεργία οι Μεταφορείς Α’-Στόχος να ασκήσουν πίεση για τα προβλήματα από χρήση ταχογράφων
Εν κινήσει μοτοσικλέτα τυλίχθηκε στις φλόγες στη Λεμεσό-Επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα η φωτιά
Διασώθηκε γυναίκα που τραυματίστηκε σε παραλία-Σκάφος της Λιμενικής την παρέδωσε σε ασθενοφόρο
Δυο πυραύλους εκτόξευσαν οι Χούθι κατά του Ισραήλ-Ήχησαν σειρήνες σε διάφορους τομείς της επικράτειας
ΒΙΝΤΕΟ: Πάνω από 80 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, προειδοποίηση για νέες καταιγίδες
«Το συμβάν χρήζει εις βάθος διερεύνησης, η ΕΦ είναι πολύτιμη να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν»
Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος-Τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Ο Τραμπ αναμένει συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ αυτή την εβδομάδα-Στην Ουάσινγκτον ο Νετανιάχου
Κατασχέθηκαν 80 συσκευασίες με ελεγχόμενες ουσίες από υποστατικό στη Λάρνακα