Νέες απειλές από Ακάρ-«Να μην κάνει το λάθος η Ελλάδα να ενοχλήσει το γεωτρύπανο»

Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να πράξει το λάθος να ενοχλήσει το γεωτρύπανο ‘Αμπντουλχαμίτ Χαν’», το οποίο ξεκινά εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο, έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. 

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Τούρκιγιε» γράφει ότι ο κ. Ακάρ, απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσον η Ελλάδα έχει παρενοχλήσει το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν, προειδοποίησε την Ελλάδα να μην κάνει αυτό το λάθος.

«Το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν συνεχίζει τις έρευνες. Συνοδεύεται από φρεγάτες.  Ελπίζω να μην κάνουν κάτι που θα είναι λάθος. Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες μας στη βάση του διεθνούς δικαίου, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και τις σχέσεις καλής γειτονίας», υποστήριξε ο Ακάρ.

Εξάλλου, σύμφωνα με την «Ασκάμ», ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Lloyd James Austin.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι Ακάρ και Austin συζήτησαν διμερή και περιφερειακά ζητήματα, τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τον αγώνα για καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το θέμα της πώλησης των F-16 στην Τουρκία και θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 24χρονος ξεφεύγει από τους απαγωγείς-Γεμάτος αυτοκίνητα ο δρόμος
Εικόνες από τη στιγμή της απαγωγής του 24χρονου γιου επιχειρηματία-Ακολουθεί ο Ivan Greko με μοτοσικλέτα
Τα σημάδια στο σώμα του 24χρονου από τα βασανιστήρια που του έκαναν οι απαγωγείς-Το «βιογραφικό» των συλληφθέντων
ΒΙΝΤΕΟ: Σε διαθεσιμότητα στρατιωτικός stalker που είχε γίνει εφιάλτης σε δύο γυναίκες στην Ελλάδα
Απειλούσαν να κόψουν τα δάχτυλα του γιου του επιχειρηματία ο Ivan Greko και οι άλλοι απαγωγείς
Όποιος μπήκε μέσα στο σπίτι ήταν γνωστός της λέει γειτόνισσα της 48χρονης που βρέθηκε νεκρή στη Νέα Χαλκηδόνα
Στο Αυτόφωρο πέντε γυναίκες για pole dancing στα Ανάκτορα στην Κέρκυρα
Γνωστός τράπερ εμπλέκεται σε υπόθεση απαγωγής γιου επιχειρηματία στην Ελλάδα
Στο κάδρο της Αστυνομίας ο σύντροφος της νεκρής γυναίκας στη Νέα Χαλκηδόνα-«Την εκβίαζε και την πίεζε»
Αντιφάσεις, σκιές και νέα πρόσωπα κλειδιά στο θρίλερ με τους τρεις θανάτους στο Ελληνικό