Ο Πάπας δεν θα συναντήσει τον Ρώσο Ορθόδοξο Πατριάρχη κατά την επίσκεψη στο Καζακστάν
21:29 - 24 Αυγούστου 2022

Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν θα συναντηθούν όταν θα παραστούν και οι δύο σε συγκέντρωση θρησκευτικών ηγετών στο Καζακστάν, τον επόμενο μήνα, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο ανώτερο ορθόδοξο αξιωματούχο την Τετάρτη.
Ο Φραγκίσκος, που πρόκειται να βρεθεί στην πρωτεύουσα Νουρ-Σουλτάν από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου για να παρακολουθήσει το έβδομο Συνέδριο Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών, έχει δηλώσει σε αρκετές πρόσφατες συνεντεύξεις του ότι ελπίζει να συναντηθεί με τον Πατριάρχη Κύριλλο όταν βρίσκεται στο Καζακστάν.
Όμως ο Επίσκοπος Αντώνιος, ο δεύτερος πιο ισχυρός επίσκοπος της ρωσικής εκκλησίας, είπε στο RIA ότι δεν τίθεται θέμα συνάντησης των δύο θρησκευτικών ηγετών στο περιθώριο του συνεδρίου.
«Πρέπει (μια συνάντηση) να είναι ένα ανεξάρτητο γεγονός λόγω της σημασίας του», δήλωσε ο Επίσκοπος Αντώνιος, υπεύθυνος για τις εξωτερικές σχέσεις, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Πάπα Φραγκίσκο στις αρχές Αυγούστου. Ο Πάπας έχει συναντήσει τον Κύριλλο μια φορά στο παρελθόν, στην Κούβα το 2016.
Ο Κύριλλος, στενός σύμμαχος του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει υποστηρίξει με ενθουσιασμό την εισβολή στην Ουκρανία, αναφέρει το Reuters. Τον Ιούνιο, ο Πάπας έμμεσα κατηγόρησε τη Ρωσία για «ένοπλη κατάκτηση, επεκτατισμό και ιμπεριαλισμό» στην Ουκρανία.
Πηγή: ΚΥΠΕ