Νεο ΔΣ εξέλεξε η Κυπριακή Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού

Το νέο της Διοικητικό Συμβούλιο για την περίοδο 2022-2025, εξέλεξε η Κυπριακή Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού, το οποίο, "υπόσχεται μια στοχευόμενη, επιστημονική και εκπαιδευτική θητεία" προς όφελος των μελών της.

Σε ανακοίνωση, αναφέρεται οτι η Ετήσια Γενική και Εκλογική Συνέλευση της Κυπριακής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού "πραγματοποιήθηκε με επιτυχία" την Πέμπτη 28/7/2022, ενώ, ανακοινώνεται και το νέο Διοιητικό της Συμβούλιο με Πρόεδρο την Δρ Ελένη Ανδρέου, RDN, Κλινική Διαιτολόγο, Αναπληρώτρια Καθ. Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το Συμβούλιο απαρτίζεται επίσης από τους: Prof. Edna Yamasaki Πατρικίου, MD, Ιατρός, Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Αντιπρόεδρος), Δρ Χριστιάνα Φιλίππου, RDN, Κλινική & Αθλητική Διαιτολόγος, Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Οικιακής Οικονομίας, Adj Επίκουρη Καθηγήτρια Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Γραμματέας), Νικόλαο Ντάφλο, RD, Κλινικός  & Αθλητικός Διαιτολόγος, Κλινικός Εκπαιδευτής Κλ./Αθλ. Διαιτολογίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Ταμίας), Prof. Δημήτριο Παπανδρέου,RDN, Κλινικός Διαιτολόγος, Καθηγητής & Assistant Dean for Research, Zayed University, Abudhabi, UAE (Μέλος), Δρ Χρίστο Πέτρου, Φαρμακοποιός Αναπληρωτής Καθ. Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Μέλος), και Δρ Γιάγκο Λαβράνο, MD, Ιατρός, Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας,  Adj Επίκουρος Καθηγητής και κλινικός εκπαιδευτής Επείγουσας Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Μέλος).

"Ευχαριστούμε  το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο (2019-2022) για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει και καλωσορίζουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (2022-2025) το οποίο υπόσχεται μια στοχευόμενη, επιστημονική και εκπαιδευτική θητεία προς όφελος των μελών μας," αναφέρει η ανακοίνωση. Η Εταιρεία προσκαλεί επίσης, "την ενεργή ανάμειξη διαφόρων επαγγελματιών υγείας που ασχολούνται με την κλινική διατροφή και το μεταβολισμό". Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα ανακοινώσει το σχέδιο στρατηγικής του πολύ σύντομα, αναφέρεται.

Σημειώνεται οτι η Κυπριακή Εταιρεία Κλινική Διατροφή και Μεταβολισμού (“Cyprus Society for Clinical Nutrition and Metabolism”- CySPEN) έχει εγκριθεί κι εγγραφεί στο Μητρώο Σωματείων με βάση τον περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμο με αριθμό μητρώου 4230 και θα λειτουργεί με το θεσμικό πλαίσιο και υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (European Society for Clinical Nutrition and Metabolism- ESPEN). H CySPEN είναι μέλος της ESPEN από τις 2 Ιουλίου 2015.

Η ESPEN, αναφέρεται, "είναι ένας έγκριτος οργανισμός", ο οποίος μεταξύ άλλων, εκδίδει και αναθεωρεί ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες σε σχέση με την εντερική και παρεντερική σίτιση, όπως και οδηγίες διατροφής σε ένα μεγάλο φάσμα  ασθενειών και παθολογικών καταστάσεων.  "Επιπλέον, η ESPEN πρωτοστατεί στη μάχη κατά της δυσθρεψίας κυρίως στο νοσοκομειακό χώρο αλλά και στην κοινότητα," προστίθεται.

Αναφέρεται οτι η ίδρυση της CySPEN προέκυψε από την ανάγκη ενσωμάτωσης και διεπιστημονικής (multidisciplinary) συνεργασίας, σε ένα φορέα, όλων των σχετικών με την Ιατρική και Κλινική Διαιτολογία & Διατροφή ειδικών επιστημόνων (Ιατρών, Κλινικών, Διαιτολόγων  Διαιτολόγων, Διατροφολόγων, Φαρμακοποιών, Νοσηλευτών κ.α.), προκειμένου να τεθούν οργανωμένα οι βάσεις για την εφαρμογή στην κυπριακή επιστημονική κοινότητα των τεκμηριωμένων οδηγιών Κλινικής Διατροφής. 

Η Εταιρεία προσκαλεί ακόμη περισσότερους επαγγελματίες υγείας: ιατρούς κάθε ειδικότητας, διαιτολόγους/κλινικούς διαιτολόγους/διατροφολόγους, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, φυσιοθεραπευτές, εργοφυσιολόγους, κλπ. να γίνουν μέλη της. Στην CySPEN μπορούν να εγγράφουν ως αρωγά μέλη, εμπορικές και φαρμακευτικές εταιρείες ή βιομηχανίες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Κλινικής Διατροφής με προϊόντα όπως συμπληρώματα διατροφής, διατροφικά εργαλεία, κλπ, αναφέρεται.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση cyspen15@gmail.com ή στην Δρ Χριστιάνα Φιλίππου, γραμματέα, ή στην  Δρ Ελένη Π. Ανδρέου, πρόεδρο, στο τηλέφωνο 22452288.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Διαβεβαιώνει ο Δήμος Ανατολικής Πάφου πως θα εφαρμόσει τους νόμους για διαφημιστικές πινακίδες
Προς αυστηροποιήση των ποινών για το χαλλούμι οδεύει το Υπουργείο Γεωργίας-Ανησυχία για τα κατεχόμενα
Παρουσιάζεται την Πέμπτη η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
Κακοδιαχείριση τ/κ υποστατικών στο Μακένζι-Εξετάζεται το ζήτημα από την Επ. Προσφύγων
Απαντά σε ΠΑΣΥΚΙ για Νεφρολογική Κλινική ο ΟΚΥπΥ-«Καμία ακύρωση ραντεβού»
Συντάξιμη η άδεια χωρίς αποδοχές λόγω εγκυμοσύνης αποφάνθηκε η Επ. Διοικήσεως
Πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με εργαζόμενους η Larnaca Public Transport
Κηδεύτηκε 61 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο ήρωας Κώστας Βιολάρης-«Τραγική μαρτυρία της ιστορίας μας»
Ακύρωσαν ραντεβού νεφρολογικών ασθενών χωρίς την συγκατάθεση των ιατρών στο ΓΝ Αμμοχώστου