Νέα μαζική ακύρωση προγραμματισμένων πτήσεων ως το Μάρτιο από την British Airways

Σε άλλη μία μαζική ακύρωση προγραμματισμένων πτήσεων πρόκειται να προχωρήσει η Bristish Airways, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό που ταλαιπωρούν πολλές αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη.

Η βρετανική εταιρεία θα ακυρώσει 10.000 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ως τον Μάρτιο του 2023. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζει το πτητικό πρόγραμμα στις πτήσεις μικρών αποστάσεων (short-haul) κατά 8%.

Μέσα στο καλοκαίρι η British είχε περικόψει δεκάδες χιλιάδες πτήσεις, αναφέρει ο Guardian.

Οι αεροπορικές εταιρείες «πληρώνουν» τις περικοπές στις οποίες είχαν προχωρήσει το 2020, όταν τα lockdown περιόρισαν κατά πολύ τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Ειδικά το προσωπικό εδάφους, όπως αυτό για τη διαχείριση αποσκευών, περιορίστηκε κατά πολύ.

Φέτος η αεροπορική κίνηση έχει προσεγγίσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία, αλλά το προσωπικό απλά δεν υπάρχει και η εκπαίδευσή του από την αρχή είναι χρονοβόρα. Αποτέλεσμα, οι τεράστιες ουρές και οι καταγγελίες για χαμένες βαλίτσες στη Βρετανία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Ελαφρά βελτίωση στην υγεία του Πάπα Φραγκίσκου-Ανταποκρίνεται στις θεραπείες
Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου είναι έτοιμο-Ένα εντυπωσιακό αερόπλοιο
Mαζική ρωσική επίθεση εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων -Στο επίκεντρο το Κουρσκ
Η συμφωνία των «27» και η ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας απέναντι στα σχέδια Τραμπ
Politico: Η Ευρώπη «πληροφοριοδότης» της Ουκρανίας στη θέση των ΗΠΑ
Σε τροχιά σχηματισμού κυβέρνησης η Γερμανία-Ο Μερτς και το SPD ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο συνομιλιών
Ένας νεκρός από κακοκαιρία στην Αυστραλία, δεκάδες τραυματίες σε σύγκρουση στρατιωτικών οχημάτων
Βρέθηκε ζωντανή γυναίκα στο Μεξικό που είχε εξαφανιστεί πριν από 25 χρόνια
Ο Τραμπ «σώζει» τον Ορμπαν από δασμούς-Συμφωνία Ουγγαρίας με ΗΠΑ για πακέτο οικονομικής συνεργασίας
Κόντρα Γαλλίας-Γερμανίας για τα μάτια... του Ερντογάν και τα 150 δισ. του ευρωπαϊκού αμυντικού πακέτου