Βλέπει τρομοκρατικό χτύπημα πίσω από την επίθεση με μαχαίρι στη Λάρνακα η Μόσχα

Ο ρωσικός δημόσιος οργανισμός Rossotrudnichestvo, που υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και ασχολείται με τη ρωσική ομογένεια στο εξωτερικό και την προώθηση του ρωσικού πολιτισμού, ζήτησε από την ρωσική Ανακριτική Επιτροπή να ασκήσει δίωξη με την κατηγορία της τρομοκρατίας εναντίον Ουκρανής υπηκόου, η οποία φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ρώσους πολίτες στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραπέμφθηκε σε δίκη η 55χρονη που επιτέθηκε με μαχαίρι σε εκδήλωση

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής του οργανισμού Γεβγκένι Πριμακόφ, γνωστός διεθνολόγος και δημοσιογράφος, στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο Telegram, αναφερόμενος στη σύλληψη 55χρονης Ουκρανής από την κυπριακή Αστυνομία, η οποία φέρεται να επιτέθηκε σε Ρώσους πολίτες στη Λάρνακα χθες, ημέρα της Σημαίας στη Ρωσία.

«Θεωρώ ότι πρόκειται για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, σε ευθεία αναλογία με αντίστοιχες επιθέσεις στο Ισραήλ με τη χρήση ψυχρού όπλου. Η Rossotrudnichestvo (Ρωσική Συνεργασία) απευθύνεται στην Ανακριτική Επιτροπή ζητώντας να ασκηθεί ποινική δίωξη με την κατηγορία της τρομοκρατίας», έγραψε ο Πριμακόφ, τον οποίον επικαλείται το ρωσικό κρατικό πρακτορείο «ΡΙΑ-Νόβοστι», υποστηρίζοντας ότι εκείνος «δεν απέκλεισε ότι οι κυπριακές διωκτικές Αρχές θα μπορούσαν να επιχειρήσουν να “κουκουλώσουν” την υπόθεση».

«Στα ΜΜΕ ήδη αναφέρεται ότι “δήθεν επιτέθηκε”. Σε ποιο βαθμό “δήθεν” είναι ορατό στο βίντεο από το σημείο του συμβάντος», επισημαίνει ο Πριμακόφ στην ανάρτησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που η Ουκρανή προτάσσει το μαχαίρι ενάντια σε πλήθος στη Λάρνακα

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων σημειώνει ότι «σχεδιάζεται να ασκηθεί δίωξη στην Ουκρανή πολίτη για επίθεση, κατοχή μαχαιριού εκτός οικίας, διατάραξη κοινής ειρήνης και δημόσιας τάξης, καθώς και χρήση ψυχρού όπλου για εκφοβισμό».

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, κοντά στην εκκλησία της Παναγιάς της Φανερωμένης στη Λάρνακα, όταν η Ουκρανή, που διαμένει σε παρακείμενη κατοικία, προσπάθησε να επιτεθεί στο πλήθος που μαζεύτηκε για την εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ουκρανή επιτέθηκε με μαχαίρι σε πλήθος σε εκδήλωση για τη ρωσική σημαία στη Λάρνακα

Η γυναίκα παρουσίαζε συμπτώματα μέθης και συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Σημειώνεται ότι το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, όπου η 55χρονη παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και στις 19 Σεπτεμβρίου θα κληθεί να απαντήσει στις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρόπληκτη-«Μου είπαν είχαν οδηγίες από τον ΠτΔ να μην στέλνουν πυροσβεστικά, έμεινα με ένα ζευγάρι καμένες παντόφλες»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρόπληκτος επιστρέφει στο καμένο του σπίτι... «Επήεν το σπίτι μας, κρούζει, εν έμεινε τίποτε... Εν έμεινε τίποτε...»
Σε ετοιμότητα για αποκατάσταση ζημιών η ΑΗΚ-Στήθηκε κέντρο επιχείρησης έξω από τη Βάσα Κοιλανίου
Προειδοποιεί για ψευδείς ειδήσεις σε σχέση με την πυρκαγιά η Αστυνομία-Ζητά από τους πολίτες να μην παρασύρονται
Απαντά μετά τις επικρίσεις για τις κινητές κάμερες η Αστυνομία-Δόθηκαν οδηγίες να μην χρησιμοποιούνται στις περιοχές της φωτιάς
«Συνελήφθησαν» δύο τ/κ πατέρας και γιος για την υπόθεση με τους πέντε Ε/κ στο ψευδοκράτος
Στις 92 οι κατοικίες με σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά-Επηρεάστηκαν εργοστάσιο, αποθήκη και εστιατόριο
Αναβάλλονται οι ορκωμοσίες των νεοσύλλεκτων λόγω των μεγάλων πυρκαγιών
Κινδυνεύει από τις φλόγες οινοποιείο στο Όμοδος, καταστροφές σε καλλιέργειες-«Μια κόλαση…»
Έμεινε στο δρόμο οικογένεια με τρία ανήλικα-Έκκληση για βοήθεια, κάηκε ακόμα και το σπίτι της γιαγιάς τους