Απέκοψαν δρόμους οι κάτοικοι της Ίνειας-Αναμένουν πρόσκληση από τον Πρόεδρο

Για ακόμη μια Κυριακή διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι της κοινότητας της Ίνειας, αποκόπτοντας τους δρόμους που οδηγούν προς τον Ακάμα, δείχνοντας έτσι την αντίθεσή στους σχεδιασμούς για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί εντός τους επόμενου μήνα.

Με αυτή τη νέα διαμαρτυρία, οι κάτοικοι της περιοχής θέλουν να περάσουν το μήνυμα πως δεν θα περιμένουν με σταυρωμένα τα χέρια και δεν θα δεχθούν την ανακοίνωση του σχεδίου με τη μορφή που είναι τη δεδομένη στιγμή.

Για να αποτρέψουν οποιεσδήποτε εντάσεις μέλη της Αστυνομίας βρέθηκαν από νωρίς στην περιοχή, ωστόσο η διαμαρτυρία έληξε ειρηνικά.

Μιλώντας στον REPORTER ο κοινοτάρχης της Ίνειας Γιάγκος Τσίβικος, ανέφερε πως δεν ήταν πρόθεση των κατοίκων να δημιουργηθεί ένταση και πως τα μέτρα θα κλιμακωθούν και τις επόμενες ημέρες, μέχρι να καλέσει τις κοινότητες σε συνάντηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Η κοινότητα είχε ε θέσει τρία αιτήματα, στην σύσκεψη για εκπόνηση του συγκεκριμένου σχεδίου και δεν έχει ικανοποιηθεί κανένα από τα τρία. Σε αντίθεση με τις άλλες κοινότητες της γύρω περιοχής που τα αιτήματά τους έχουν ικανοποιηθεί. Ο κόμπος για τους κατοίκους της κοινότητας έχει φτάσει στο χτένι, αφού εδώ και τρεις δεκαετίες δεν έχουν λάβει κανένα απολύτως ωφέλιμα. Μάλιστα, καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει, ώστε να βρεθεί μία λύση που να εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές.

Όπως είχε δηλώσει ο κος Τσίβικος «από τη στιγμή που έχουν ικανοποιηθεί οι άλλες κοινότητες, δεν αντιδρούν και θέλουν να ανακοινωθεί το Τοπικό Σχέδιο, εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς προχωρούμε, ως μοναχικοί καβαλάρηδες, όπως πάντοτε. Εμείς αδικούμαστε παράφορα. Όλη η περιουσία της Ίνειας ήταν δυτικά του οικισμού, είναι η μόνη κοινότητα που επηρεαζόταν από το διάταγμα του 1989, που απαγορευόταν η οποιαδήποτε ανάπτυξη δυτικά των κοινοτήτων, επειδή είμαστε η μόνη κοινότητα που όλη η περιουσία μας ήταν δυτικά. Ήταν η μόνη κοινότητα που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει καθόλου τον συντελεστή μεμονωμένης κατοικίας, όπως έγινε με τις γύρω κοινότητες».

«Παρερμηνεύτηκαν όσα είπα για τις χελώνες»

Στο μεταξύ, ο κοινοτάρχης της Ίνειας έδωσε απαντήσεις και για τις αντιδράσεις, που έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες, λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει για τις φωλιές χελωνών, κάνοντας λόγο για παρερμηνεία όσων ανέφερε.

«Κάθε χρόνο εμφανίζονται νέες φωλιές των χελώνων και δεν αφήνουν χώρο για τους λουόμενους. Παρερμηνεύτηκαν όσα έχω πει. Είπα ότι αμφισβητούμε τον αριθμό των φωλιών των χελωνών και τον αμφισβητούσαμε πάντοτε. Κάλεσα τον υπουργό Γεωργίας και τη διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας στην παραλία της Λάρας, για να τους υποδείξω φωλιές χελωνών και αυτοί να τις ξεθάψουν να δουν αν έχουν αυγά. Εμείς θα συγκρατήσουμε τον εξαγριωμένο κόσμο να μην κάνει ζημιές και να καταστρέψει τις φωλιές. Όμως, η πρόσκληση-πρόκληση θα συνεχίσει να υπάρχει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλιμακώνουν τα μέτρα οι κάτοικοι Ίνειας-Αποκόπτουν όλους τους δρόμους προς Ακάμα

Δειτε Επισης

Ξανά στα... θρανία της Βουλής η Μιχαηλίδου, αξιολογείται το πλάνο του ΥΠΑΝ για την Ανώτερη Εκπαίδευση
Προβληματισμός στους αρμόδιους μετά τον βανδαλισμό του Γυμνασίου-Αφαιρέθηκε από τη λίστα για το Εστία
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Διαβεβαιώνει ο Δήμος Ανατολικής Πάφου πως θα εφαρμόσει τους νόμους για διαφημιστικές πινακίδες
Προς αυστηροποιήση των ποινών για το χαλλούμι οδεύει το Υπουργείο Γεωργίας-Ανησυχία για τα κατεχόμενα
Παρουσιάζεται την Πέμπτη η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
Κακοδιαχείριση τ/κ υποστατικών στο Μακένζι-Εξετάζεται το ζήτημα από την Επ. Προσφύγων
Απαντά σε ΠΑΣΥΚΙ για Νεφρολογική Κλινική ο ΟΚΥπΥ-«Καμία ακύρωση ραντεβού»
Συντάξιμη η άδεια χωρίς αποδοχές λόγω εγκυμοσύνης αποφάνθηκε η Επ. Διοικήσεως
Πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με εργαζόμενους η Larnaca Public Transport