Άσπρη πίτσα

Πλήρες γεύμα! Συνταγή από σεφ Μάριο Χατζηιωσήφ. Είναι μετρ της γαστρονομίας και μέντορας για πολλούς νεαρούς σεφ. Ο σεφ Μάριος Χατζηιωσήφ είναι από τους πλέον καταξιωμένους σεφ στο χώρο, με άριστες γνώσεις και με πολλά βραβεία και διακρίσεις. Είναι απόφοιτος του Culinary Institute of America και διαθέτει πολυετή εμπειρία ως εκπαιδευτής στο χώρο των Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών. Είναι, επίσης, ένας από τους ιδρυτές του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, ενώ, διετέλεσε και ως πρόεδρος του Συνδέσμου για 7 χρόνια. Αυτή την περίοδο, διδάσκει στο κολέγιο City Unity και δεν παύει να πειραματίζεται, να εξερευνά και να ανακαλύπτει νέες γευστικές εμπειρίες!

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 325 γρ. νερό
  • 7 γρ. ξηρή μαγιά
  • 500 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 4 γρ. αλάτι

Γέμιση

  • 110 γρ. τυρί κρέμα
  • 30 γρ. ξινή κρέμα (sour cream)
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Γαρνίρισμα

  • 3 πατάτες baby, σε λεπτές φέτες 0.5 εκ.
  • 6 σπαράγγια φρέσκα
  • 80 γρ. μπλε τυρί
  • 60 γρ. τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο για το γαρνίρισμα και λίγο ακόμα για το άνοιγμα της ζύμης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • ταψιά
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πινέλο ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 325 γρ. νερό, 7 γρ. μαγιά και ζεστάνετε 4 λεπτά/40°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 2

Προσθέστε 500 γρ. αλεύρι, 4 γρ. αλάτι και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Ζυμώστε 6 λεπτά/Ζύμη. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη για 30 λεπτά να φουσκώσει. Στο μεταξύ, συνεχίστε με τη γέμιση. Πλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.

Γέμιση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 110 γρ. τυρί κρέμα, 30 γρ. ξινή κρέμα, 1 κουταλάκι ρίγανη, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη, μέχρι να χρειαστεί. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Γαρνίρισμα

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 240°C (αέρα). Καλύψτε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 60 γρ. μοτσαρέλα και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη μέχρι να χρειαστεί.

Βήμα 2

Αφού φουσκώσει η ζύμη, με λαδωμένα χέρια, μοιράστε τη σε 2 ίσες μπάλες. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίξτε την κάθε μπάλα σε φύλλο και απλώστε στα ταψιά που έχετε ετοιμάσει. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, αλείψτε τις πίτσες με τη γέμιση που ετοιμάσατε. Γαρνίρετε τις πίτσες με 3 πατάτες baby, σε λεπτές φέτες 0.5 εκ., 6 σπαράγγια φρέσκα, 80 γρ. μπλε τυρί, 60 γρ.τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και ψήστε για 10-12 λεπτά (200°C) (βλ. συμβουλή). Κόψτε και σερβίρετε ζεστή.

Συμβουλή

– Η βάση της πίτσας πρέπει να είναι ροδοκόκκινη και μόνο τότε θα ξέρετε ότι είναι έτοιμη

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι