Νέες προκλήσεις από Ακάρ-Κατηγορεί την ελληνική πλευρά για αδιαλλαξία για το Κυπριακό

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γιασάρ Γκιουλέν, τον Διοικητή χερσαίων δυνάμεων στρατηγό Μούσα Αβσεβέρ, τον διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων Αντνάν Οζμπάλ, τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγό Χασάν Κιουτσουκακγιούζ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Αλπασλάν Καβακλιόγλου, παρευρέθηκαν χθες βράδυ σε δεξίωση για την «Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της ΤΔΒΚ».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Περιμένοντας τους βαρβάρους...Τα σενάρια για τη νέα τουρκική γεώτρηση

Μιλώντας κατά την σχετική τελετή, τόνισε ότι η «Τουρκική Δημοκρατία έχει εκπληρώσει άψογα το καθήκον της ως εγγυήτριας δύναμης στην Κύπρο και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον». Ωστόσο κατηγόρησε την ελληνική πλευρά για αδιαλλαξία και “εμμονή στο Status quo” ακόμα και για “διακρίσεις κατά των Τουρκοκυπρίων“.

“Στις προσπάθειές μας δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία απάντηση σε όλες τις προτάσεις που έχουμε υποβάλει με την ΤΔΒΚ για 30, 40, 50 χρόνια. Όλες οι προτάσεις για λύση που κάναμε αντιμετωπίστηκαν με αδιάλλακτη στάση και εμμένοντας στο status quo. Προσπάθησαν να κάνουν διακρίσεις εναντίον του ντόπιου πληθυσμού των Τουρκοκυπρίων. Έκαναν κάθε προσπάθεια ώστε να μην υλοποιηθεί καμία λύση” είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

“Οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να δουν τα γεγονότα, την τουρκική παρουσία εκεί, να αναγνωρίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της τουρκικής παρουσίας. Πρέπει επίσης να αποδεχθούν το δικαίωμά τους να ζουν με ασφάλεια και ευημερία” πρόσθεσε.

“Περιμένουμε από τρίτους να είναι αντικειμενικοί, αμερόληπτοι στο Κυπριακό, να εγκαταλείψουν τη στρατηγική τύφλωση, να έχουν ισότιμη κατανόηση των γεγονότων και να αποδεχτούν τα δικαιώματα και δίκαια των Τουρκοκυπρίων” είπε ο Ακάρ.

Τονίζοντας ότι ούτε η Τουρκία, ούτε η ΤΔΒΚ επιτρέπουν την παραβίαση των δικαιωμάτων τους στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ο υπουργός Ακάρ σημείωσε: “Κανείς δεν πρέπει να αντιλαμβάνεται τις δηλώσεις μας για «συνάντηση και διάλογο» ως αδυναμία. Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται πάντα δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας στον δίκαιο σκοπό τους“.

Πηγή: ΕΡΤ

Δειτε Επισης

Αναποδογυρίστηκαν δύο οχήματα στον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς-Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο (pics)
Μια διαφορετική πενταμερή αναμένει ο Τατάρ-«Έχει στην τσέπη του τα θέματα ενέργειας και οδοφραγμάτων»
Θιγμένη η Εισαγγελία για το χαστούκι ΕΔΑΔ-«Έγινε λάθος χειρισμός, είπε ο Βοηθός δικό του το λάθος, τελείωσε»
Συνάντηση Τατάρ με τους ηγέτες των τ/κ κομμάτων ενόψει της πολυμερούς
Αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας τα τελευταία έξι χρόνια-Επίσημα σε λειτουργία η εφαρμογή «ELPIS»
Παραδοχή Χαρτσιώτη για έξαρση εγκληματικότητας-«Εγκλήματα με κοινωνικές προεκτάσεις, πρέπει να αξιολογηθούν»
«Σκότωσα κορίτσια έως έξι μηνών, ο Παναγιωτάκης δεν ταιριάζει στο μοτίβο των δολοφονιών»-Όσα ισχυρίζεται η Μουρτζούκου
Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με λαθραία τσιγάρα και κατέληξαν με χειροπέδες-Πρόστιμο 10.000 σε 42χρονη
Διαρροή καυσίμων στον αυτοκινητόδρομο μετά την ανατροπή οχήματος (pics)
Από εσωτερική αιμορραγία επήλθε ο θάνατος του 73χρονου Σιαμπτάνη-Τα ευρήματα της νεκροτομής