Μαρτυρίες για επαφές Διοικητή με βαρυποινίτη από πέρσι-Βρέθηκε βίντεο που χτυπούσε κρατούμενο

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι έρευνες του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή Αχιλλέα Αιμιλιανίδη για το σκάνδαλο διαφθοράς με φερόμενο εμπλεκόμενο τον Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτό, τον οποίο κατήγγειλε η Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών, μετά τον εντοπισμό στοιχείων με συνομιλίες του με βαρυποινίτη, που καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση για εμπορία ναρκωτικών. 

Στις 5 Σεπτεμβρίου εκπνέει η παράταση που έλαβε ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, ώστε να ολοκληρώσει τις εξετάσεις του και να παραδώσει το πόρισμα του στην Νομική Υπηρεσία, με την οποία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή για την πορεία των ερευνών, ενώ ακολούθως, το μπαλάκι πέφτει στον Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να δώσουν το πόρισμα στη δημοσιότητα, ωστόσο θα ανακοινώσουν κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα και εάν ναι, σε βάρος ποιων. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ποινικός ανακριτής, θα παραδώσει το πόρισμα του με εισηγήσεις, οι οποίες στη συνέχεια θα εξεταστούν από τη Νομική Υπηρεσία, στην οποία είναι και ο τελικός λόγος.

Ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τη λήψη καταθέσεων και την αξιολόγηση των στοιχείων που έχει ενώπιον του, ενώ για κατάθεση κλήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, συμπεριλαμβανομένου και του Διοικητή της ΥΚΑΝ.

Μεγάλος αριθμός καταθέσεων προήλθε από τις Κεντρικές Φυλακές, όπου κατέθεσαν Διεύθυνση, δεσμοφύλακες αλλά και κρατούμενοι, κάποιων εκ των οποίων οι καταθέσεις κρίνονται σημαντικές, αφού φαίνεται να γνώριζαν για τις συνομιλίες του Διοικητή με τον βαρυποινίτη, ο οποίος είχε μιλήσει σε τρίτα πρόσωπα. Επίσης, άτομα του προσωπικού, κατέθεσαν πως υπέπεσε στην αντίληψη τους πως ο βαρυποινίτης έψαχνε βίντεο και στοιχεία που θα έκαιγαν τη Διεύθυνση εδώ και μήνες, ενώ είχαν λάβει πληροφορία για τις συνομιλίες του, ωστόσο δεν τις είχαν λάβει σοβαρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μια φορά και ένα καιρό η Αριστοτέλους κατήγγειλε διαφθορά...

Μαρτυρίες τρίτων στον ανακριτή

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τρίτα πρόσωπα κατέθεσαν πως ο βαρυποινίτης τους εκμυστηρεύτηκε πως συνομιλούσε με τον Διοικητή της ΥΚΑΝ, ενώ ισχυρίστηκαν πως ο βαρυποινίτης τους ζητούσε βίντεο που να «έκαιγαν» την Διεύθυνση, ώστε να τα αποστείλει στον Μιχάλη Κατσουνωτό, όπως ο ίδιος έλεγε. Μάλιστα, φαίνεται να υπάρχουν μαρτυρίες, όπου ο βαρυποινίτης έλεγε για την «δύναμη που έχει».

Σε ό,τι αφορά την χρονική περίοδο των συνομιλιών, ενώπιον του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη υπάρχουν στοιχεία από τις συνομιλίες, ωστόσο επιπρόσθετες μαρτυρίες έβαλαν στο τραπέζι ένα μακρύ χρονοδιάγραμμα, αφού υπάρχει κατάθεση προσώπου που δείχνει επαφή από τον περασμένο χρόνο. Μάλιστα, κατά την ίδια περίοδο, στο κινητό του βαρυποινίτη υπάρχει και μήνυμα το οποίο αναφέρει, «θέλω βίντεο τραβηγμένα από τις φυλακές… τζιάλα… Να φαίνονται οι χώροι των φυλακών κτλ. Και γενικά εάν έχει βίντεο με κρατούμενους που κάνουν έστω και αστεία ή οτιδήποτε θέλω τα. Αρκεί να καταλαβαίνουμε ότι είναι τραβηγμένα από κρατούμενους».

Σημειώνεται πως την ίδια περίοδο, ήταν και τα γυρίσματα του Netflix στις Φυλακές, όπου, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ζητείτο βίντεο που θα έκαναν ζημιά στη Διεύθυνση.

Επίσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κατάθεση στον ανεξάρτητο ανακριτή έδωσε και κρατούμενος, ο οποίος ισχυρίζεται πως ενώ ήταν υπόδικος όταν μεταφέρθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λεμεσού για ανάκριση, του προτάθηκε να εφοδιαστεί με κινητό και κάρτα, ώστε να είχαν επικοινωνία, με σκοπό να του αποστέλλει διάφορα πράγματα από τις Φυλακές. Ο εν λόγω κρατούμενος στην κατάθεση του, ενέπλεξε τον Διοικητή της ΥΚΑΝ, ισχυριζόμενος μάλιστα πως του αναφέρθηκε ότι εάν αποδεχθεί την πρόταση του, θα τον βοηθήσουν με την υπόθεση του. Αναφορικά με την χρονική περίοδο που έλαβε χώρα το περιστατικό, ο τότε υπόδικος έδειξε την περσυνή χρονιά, αναφέροντας συγκεκριμένό μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δούρειος ίππος το σύστημα των Κεντρικών Φυλακών για παρακολουθήσεις;

Βίντεο με ξυλοδαρμό

Όλοι οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων, τόσο εντός όσο και εκτός Φυλακών, εξετάζονται από τον ποινικό ανακριτή, ενώ απαντήσεις δίνει και το βασικό τεκμήριο στην υπόθεση που είναι το κινητό τηλέφωνο του βαρυποινίτη, το οποίο τέθηκε στο μικροσκόπιο εμπειρογνωμόνων. Μάλιστα, φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι συνομιλίες και να υπάρχει μαρτυρία πως δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στο τεκμήριο.

Από το κινητό προκύπτει μεγάλος όγκος μηνυμάτων, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, ενώ φαίνεται να τραβούσε βίντεο από τον χώρο των Φυλακών και να τα απέστελλε μεταξύ άλλων στον Διοικητή της ΥΚΑΝ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βίντεο στο κινητό, τα οποία δεν φαίνεται να καταγράφηκαν από την κάμερα αλλά να έγιναν λήψη, τα οποία προωθούσε. Κάτι το οποίο μπορεί να επιβεβαιωθεί από δικανικό έλεγχο. Επίσης, στις συνομιλίες φαίνεται να ενέπλεκε και άλλα πρόσωπα, τα οποία δεν ήταν κρατούμενοι.   

Παράλληλα, ενώπιον του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη κλήθηκαν να καταθέσουν όλα τα άτομα που απεικονίζονταν στα βίντεο, ενώ ενώπιον του ανακριτή υπάρχει βίντεο που δείχνει ξυλοδαρμό κρατούμενου από τον βαρυποινίτη, εντός του κελιού του και στην παρουσία τρίτων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο εν λόγω βίντεο δείχνει τον βαρυποινίτη να χτυπά τον κρατούμενο και να γελά, ενώ αυτός του φώναζε να σταματήσει. Το εν λόγω βίντεο αποστάλθηκε σε τρίτα πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τις αυτοχειρίες στις Κεντρικές στην πολιτική αυτοχειρία

Στο κάδρο δεύτερο αστυνομικός, βρέθηκαν φωτογραφίες  

Στο κάδρο των ερευνών, βρέθηκε και δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε ως οδηγός πολιτικού προσώπου ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην ΥΚΑΝ.

Ο εν λόγω αστυνομικός, κατονομάστηκε θεληματικά από τον βαρυποινίτη, ο οποίος έδωσε και το όνομα του Διοικητή της ΥΚΑΝ, ενώ στο κινητό του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκαν οι φωτογραφίες και των δύο.

Ο βαρυποινίτης είχε παραδεχθεί πως συνομιλούσε και με τον δεύτερο αστυνομικό, ο οποίος φέρεται ως το πρόσωπο που μεσολάβησε κατόπιν οδηγιών, για να μεταφέρει το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ σε συγγενικό πρόσωπο του βαρυποινίτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν συνομιλίες του βαρυποινίτη με τον Διοικητή αναφορικά με την παραλαβή του χρηματικού ποσού, ενώ σε μηνύματα γίνεται αναφορά στο μικρό όνομα του αστυνομικού, με τον κρατούμενο να τους αποκαλεί φίλους του και λέει πως είναι «οκ» άτομα.  

Το χρηματικό ποσό που έλαβε, ήταν ένα από τα ανταλλάγματα που φέρεται να έλαβε ο βαρυποινίτης και τα οποία εξετάζονται από τον ανακριτή, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται και το κλείσιμο υπόθεσης, για την οποία υπάρχουν σχετικά μηνύματα, ότι ο φάκελος θα παραληφθεί από την Νομική Υπηρεσία, με τον Διοικητή να φέρεται να τον ενημερώνει πως θα την κλείσει. Ωστόσο, το τι μέλλει γενέσθαι είναι κάτι που θα διαφανεί από το πόρισμα του ανακριτή, ο οποίος εξετάζει και πιθανή παρέμβαση στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεως αναφορικά με την αίτηση του για αποφυλάκιση. Σημειώνεται πως υπάρχουν μηνύματα που δείχνουν επικοινωνία του Διοικητή με την πρόεδρο του Συμβουλίου Αποφυλακίσεως, εντούτοις είναι κάτι που επίσης θα διαφανεί από το πόρισμα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο βαρυποινίτης σε συνομιλία που είχε με τον Διοικητή, τον καλεί να παραγγείλει GPS και μικρόφωνα, για να στήσουν παγίδα σε άλλα πρόσωπα. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά, «εάν με βγάλουν έξω με το Parole νωρίτερα, θα είμαι οκ. Παράγγειλε μικρόφωνα, GPS και όσοι κάνουν δουλειές με ναρκωτικά όταν θα έρχονται στο βενζινάδικο για πλύσιμο του car τους, θα τους βάζω με το αυτοκίνητο και ξεκινάμε δουλειά πάνω τους. Θα έρχονται όλοι τζιαμέ κοντά μου». Μάλιστα, υπάρχει μήνυμα του βαρυποινίτη σε άλλο πρόσωπο, στο οποίο αναφέρεται στη συνομιλία του με τον Διοικητή της ΥΚΑΝ, και όχι μόνο, ενώ φαίνεται να λέει «όταν βγω έξω θα πιάνω τρεις χιλιάδες ευρώ το μήνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατονόμασε υφιστάμενο του διοικητή της ΥΚΑΝ ο βαρυποινίτης-Ήταν οδηγός πολιτικού

Κατέθεσε ο… διαμεσολαβητής

Για κατάθεση στον ποινικό ανακριτή κατέθεσαν και άτομα εκτός φυλακών, τα οποία είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με την υπόθεση ή παρεμφερή ζητήματα, τα οποία προέκυψαν τόσο από τις συνομιλίες όσο και από άλλες μαρτυρίες.

Ανάμεσα σε αυτούς και πρόσωπο το οποίο φαίνεται να επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό της Διεύθυνσης, πως διαμεσολάβησε ώστε ο Διοικητής της ΥΚΑΝ να συναντηθεί με τη Διεύθυνση των Φυλακών. Σημειώνεται, πως όπως προκύπτει από τα δεδομένα, η συνάντηση ζητήθηκε μετά τον εντοπισμό των στοιχείων και την αποκάλυψη των συνομιλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο αυτό, που έχει επαφή με τη Διεύθυνση, ανέφερε πως του ζητήθηκε να μεσολαβήσει σε διαφορετικές περιπτώσεις, ώστε να διευθετηθεί συνάντηση, ωστόσο η Άννα Αριστοτέλους αρνήθηκε, ερωτώμενη το λόγο της συνάντησης και γιατί δεν ζητείτο επίσημα μέσω του ιδίου. Μετά την άρνηση της Διεύθυνσης των Φυλακών, όπως έγινε γνωστό, ο Διοικητής της ΥΚΑΝ φαίνεται να απέστειλε επιστολή στη Διευθύντρια των Φυλακών για κατ΄ ιδίαν  συνάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έταζε παγίδες με GPS o βαρυποινίτης-Πλησίασε Αριστοτέλους ο αξιωματικός μετά τον εντοπισμό κινητού

Επιπρόσθετες μαρτυρίες για βίντεο

Την ώρα που οι έρευνες του ποινικού ανακριτή βρίσκονταν σε εξέλιξη, ενώπιον της πλευράς Αριστοτέλους έφθασαν νέες πληροφορίες ακόμη και από αστυνομικούς, οι οποίοι θέλησαν να διαβιβάσουν στοιχεία προς αξιολόγηση, χωρίς ωστόσο να επιθυμούν να καταθέσουν, για ευνόητους λόγους.

Ωστόσο, όπως μας αναφέρθηκε από εκπροσώπους, κάποια στοιχεία αξιολογήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν αναλόγως, ενώ προέκυψε και νέα μαρτυρία από πρόσωπο, το οποίο αναφέρθηκε σε προσέγγιση που έγινε και ενώ οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη, δείχνοντας προσπάθεια αναζήτησης στοιχείων σε βάρος της Διεύθυνσης. Μάλιστα, το εν λόγω πρόσωπο αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό που έλαβε χώρα, δίνοντας ημερομηνία και τοποθεσία.

Πρόγραμμα μαρτύρων της ΥΚΑΝ

Στα πλαίσια των ερευνών, οι εξετάσεις επεκτάθηκαν και στο πρόγραμμα υπό προστασία μαρτύρων της ΥΚΑΝ, όπου οι κρατούμενοι μεταφέρονται εκτός Φυλακών σε χώρο της Αστυνομίας, η οποία είναι υπεύθυνη για την φρούρηση τους.

Ενώπιον του ανακριτή υπάρχουν καταθέσεις από πρόσωπα εντός και εκτός Φυλακών, που έκαναν λόγο για ευνοϊκή μεταχείριση κρατουμένων που καταδικάστηκαν σε πολυετές ποινές φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών, δείχνοντας αναστολές ποινών και παρεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται πως ενώπιον των Αρχών υπάρχει πλέον και επίσημη καταγγελία σε σχέση με υπό προστασία μάρτυρες της ΥΚΑΝ, οι οποίοι φέρονται να έκαναν πάρτι με αμπελοπούλια και σαμπάνιες, ενώ καταγγέλλεται πως έχουν στην κατοχή τους κινητά, μέσω των οποίων είχαν απειλήσει πρόσωπα σε σχέση με υπόθεση που δικάζεται ενώπιον Κακουργιοδικείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γιατί όλα τώρα; Ερωτήσεις μόνες ψάχνουν απαντήσεις…

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές