Ασταμάτητες οι διαδικτυακές απάτες-Νέα κομπίνα με διπλή πληρωμή σκαρφίστηκαν επιτήδειοι
17:00 - 18 Αυγούστου 2022

Ασταμάτητες είναι οι διαδικτυακές απάτες, οι οποίες ξεγελούν πολίτες, αποσπώντας τους χρήματα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τελευταίο διάστημα οι Αρχές έγιναν δέκτης αρκετών αναφορών από πολίτες, σχετικά με διαδικτυακή απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – Email και φαίνεται ότι το συγκεκριμένο είδος απάτης να είναι σε έξαρση.
Συγκεκριμένα, επιτήδειοι αποστέλλουν παραπλανητικά μηνύματα (e-mail) με θέμα “Ο λογαριασμός σας έχει πληρωθεί δύο φορές x2” και ενημερώνουν ψευδώς ότι ο λογαριασμός του παραλήπτη, έχει εκ λάθους πληρωθεί 2 φορές, προσφέροντας ένα σύνδεσμο (link) για επιστροφή του χρηματικού ποσού.
Με το άνοιγμα του εν λόγω συνδέσμου, εμφανίζεται μια πλαστή ιστοσελίδα (με λογότυπα Κυπριακών παρόχων τηλεφωνίας / διαδικτύου) που έχει ως σκοπό την τοποθέτηση και υποκλοπή των κωδικών πρόσβασης του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) του παραλήπτη.
Ακολούθως εμφανίζεται άλλη πλαστή ιστοσελίδα για τοποθέτηση των στοιχείων της τραπεζικής κάρτας, (χρεωστικής / πιστωτικής) υποτίθεται για επιστροφή του χρηματικού ποσού, ενώ στην πραγματικότητα έχει ως σκοπό την υποκλοπή των στοιχείων αυτών.
Η Αστυνομία συμβουλεύει:
• Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους μηνύματα που λαμβάνει.
• Να επιβεβαιώνει ότι ο αποστολέας του μηνύματος είναι αυθεντικός.
• Σε καμία περίπτωση να μην τοποθετεί τους κωδικούς πρόσβασης του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου και της τραπεζικής του κάρτας, σε ύποπτες ιστοσελίδες.
• Σε περίπτωση ανταπόκρισης και τοποθέτησης οποιωνδήποτε στοιχείων, να γίνεται ΑΜΕΣΑ αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και ενημέρωση του τραπεζικού ιδρύματος για ακύρωση της κάρτας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Μαρτυρίες για επαφές Διοικητή με βαρυποινίτη από πέρσι-Βρέθηκε βίντεο που χτυπούσε κρατούμενο
- Έδωσε γραμμή στην Αστυνομία η Εισαγγελία για την έρευνα για το θάνατο της τρίχρονης
- Καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά το συνεργείο αυτοκινήτων στο Παραλίμνι (pics)
- Πετροπόλεμος στο Πουρνάρα-Έσπασαν περιπολικά και ιδιωτικά οχήματα (pics)
- Απέλασαν πατέρα 15χρονου μαθητή-Παρέμβαση Μιχαηλίδου για επανεξέταση