Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι-«Αμφισβητούμενα νησιά» η Κάλυμνος και η Λέρος

Παραπληροφόρησης συνέχεια από την τουρκική εφημερίδα Sozcu, που «βλέπει» κατασκευή γέφυρας που θα ενώνει τα «αμφισβητούμενα» -όπως τα χαρακτηρίζει- νησιά Κάλυμνο και Λέρο.

Με τίτλο «Η Ελλάδα θα κατασκευάσει γέφυρα μεταξύ αμφισβητούμενων νησιών στο Αιγαίο», η εφημερίδα αναφέρεται σε ένα παλιό φιλόδοξο σχέδιο, που φαίνεται να έχει «ναυαγήσει» και σίγουρα δεν βρίσκεται στη φάση υλοποίησής του, όπως θέλει να το παρουσιάσει στο αναγνωστικό κοινό της, δημιουργώντας εντυπώσεις.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως πρόκειται για τη οδική σύνδεση της Καλύμνου με τη γειτονική Λέρο, μέσω νησίδων «που δεν θα έπρεπε να κατοικούνται σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης».

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο εγχείρημα, αν και έχει πέσει στο «τραπέζι» εδώ και δεκαετίες στις τοπικές κοινωνίες των δύο νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου, εν τούτοις δεν υπάρχει επίσημος σχεδιασμός από την Πολιτεία.

Το φιλόδοξο project κάνει λόγο για την κατασκευή ενός συμπλέγματος γεφυρών που θα ενώσει τα δύο νησιά και θα τα καταστήσει ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς, με σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη. Η απόσταση μεταξύ των ακτών της Λέρου και της Καλύμνου δεν είναι μεγαλύτερη των 2 χλμ.

Στο πλαίσιο αυτό είχε προταθεί η κατασκευή οδικού περάσματος μέσω συμπλέγματος γεφυρών που θα ενώνει τα δύο νησιά, διατρέχοντας παράλληλα, τις υπάρχουσες βραχονησίδες Μεγάλο Γλαρονήσι, Μικρὸ Γλαρονήσια και Βελόνα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η μεγαλύτερη γέφυρα θα έχει μήκος 760 μέτρα, ενώ το μέγιστο βάθος της προτεινόμενης διαδρομής είναι 60 μέτρα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

«Αν δεν ήμουν εδώ, το σπίτι μου θα ήταν καμένο»–Μαρτυρίες από το πύρινο μέτωπο της Χίου
H υπηρεσία κατασκοπείας της Ρωσίας κατηγορεί τη Σερβία ότι πoυλά πυρομαχικά στην Ουκρανία
Τι γνωρίζουμε για τη βάση Αλ Ουνέιντ με τους 8.000 Αμερικανούς στο Κατάρ στην οποία επιτέθηκαν οι Ιρανοί
Ο Νετανιάχου σέρνει τις ΗΠΑ σε έναν ακόμη δαπανηρό πόλεμο, δηλώνει η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε εμπορικό κέντρο στη Ντόχα την ώρα του αντιαεροπορικού συναγερμού
Έρευνες για τον εντοπισμό 7χρονου που έπεσε στη θάλασσα στο Φαρμακονήσι
Η Τεχεράνη αποκάλυψε τον «Khaybar», τον βαλλιστικό πύραυλο που χρησιμοποίησε πρώτη φορά κατά του Ισραήλ
Μάχη με τις φλόγες στη Χίο-Δορυφορική εικόνα αποτυπώνει την καταστροφή
Βίντεο από την ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Ντόχα
Τραμπ: Άκουσα καλά τον Μεντβέντεφ να λέει πως η Ρωσία θα στείλει πυρηνικές κεφαλές στο Ιράν;