Στη Εισαγγελία ο φάκελος για τον πνιγμό της Χριστίνας-Κατέθεσαν οι ναυαγοσώστες

Συμπληρώνονται σύντομα οι εξετάσεις για την υπόθεση του θανάτου της τρίχρονης σε πισίνα ξενοδοχείου στην Πάφο και εντός της εβδομάδος αναμένεται ο φάκελος της υπόθεσης να τεθεί στην Νομική Υπηρεσία για μελέτη και λήψη οδηγιών, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε όλα τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διερεύνηση της υπόθεσης κλήθηκαν στα Γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως  Εγκλημάτων Πάφου για την λήψη των καταθέσεων. Ανάμεσα τους είπε, γονείς, εργαζόμενοι, ιατροί, νοσοκόμοι, αλλά και επισκέπτες του ξενοδοχείου. Ο κ. Νικολάου σημείωσε πως οι δύο ναυαγοσώστες την ώρα του θλιβερού συμβάντος ήταν παρόντες.

Σημειώνεται ότι, το περιστατικό σημειώθηκε, γύρω στις 17:15, το απόγευμα της Κυριακής, όταν το τρίχρονο κοριτσάκι ανέφερε στους γονείς του ότι θα μετέβαινε στην πισίνα ανηλίκων. Αφού της έδωσαν έγκριση, η μικρή Χριστίνα μετέβη στο χώρο, ωστόσο λίγο αργότερα εντοπίστηκε, από άλλο λουόμενο και ναυαγοσώστη, χωρίς τις αισθήσεις της, στην πισίνα ενηλίκων του ξενοδοχείου και όχι σε αυτήν που είχε αναφέρει στους γονείς της, ότι θα πήγαινε. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η πισίνα είναι αρκετά μεγάλη και υπήρχαν δύο ναυαγοσώστες στο σημείο, αλλά το κοριτσάκι ήταν ήδη αναίσθητο όταν εντοπίστηκε. Μετά την ανάσυρσή της από το νερό έγινε χρήση απινιδωτή από γυναίκα υπάλληλο του ξενοδοχείου με δίπλωμα πρώτων βοηθειών, σε συνεργασία με Άγγλο τουρίστα, ο οποίος είναι πυροσβέστης και λόγω της φύσης της δουλειάς του έχει σχετική εκπαίδευση. Δυστυχώς, όμως, όταν το κοριτσάκι διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό της μικρής Χριστίνας, από τους Ιατροδικάστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, όπου διαπιστώθηκε πως ο θάνατός της τρίχρονης επήλθε από πνιγμό εντός ύδατος. Η άτυχη Χριστίνα, δεν έφερε κακώσεις, ενώ δεν αντιμετώπιζε οποιαδήποτε παθολογικά προβλήματα.

Παράλληλα, η Αστυνομία έχει στην κατοχή της υλικό από τα κλειστά κυκλώματα του ξενοδοχείου, το οποίο εξετάζεται, ενώ λήφθηκαν ήδη καταθέσεις από ενοίκους και προσωπικό που βρίσκονταν εκεί τη στιγμή του τραγικού συμβάντος, έτσι ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η άτυχη Χριστίνα εντοπίστηκα να επιπλέει στην μεγάλη πισίνα του ξενοδοχείου.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία
Σημειώθηκε νέο τζακποτ στο Τζόκερ-Ένας τυχερός στη δεύτερη κατηγορία στην Κύπρο
Τρίτη σύλληψη για πετροβολισμό περιπολικού στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 20χρονο
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Δύο πρόσωπα εντοπίστηκαν τραυματισμένα σε διάστημα μισής ώρας στη Λεμεσό-Διερευνά επιθέσεις η Αστυνομία