Κυπριακό brunch με ομελέτα χαλλουμιού

Πλήρες γεύμα! Συνταγή από σεφ Σάββα Μάππουρα.

ΥΛΙΚΑ

  • βούτυρο για βουτύρωμα
  • 2 κυπριακά λουκάνικα
  • 120 γρ. χαλλούμι, σε κομμάτια
  • 6 αυγά
  • 240 γρ. γάλα
  • 1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο πιπέρι αλεσμένο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 2 ντομάτες μέτριες, σε φέτες
  • 2 αγγουράκια μέτρια, σε φέτες
  • 20-25 ελιές τσακιστές
  • 4 φέτες ψωμί (βλ. συμβουλή)
  • 4 φύλλα φρέσκο δυόσμο, για γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 4 πυρίμαχα δοχεία ή δοχεία σιλικόνης
  • πλαστική μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βουτυρώστε ελαφρά 4 φόρμες πυρίμαχες ή σιλικόνης και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Τρυπήστε με πιρούνι τα 2 λουκάνικα, σε διάφορα σημεία και βάλτε τα στο καλαθάκι και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. χαλλούμι, σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

Βήμα 4

Προσθέστε 6 αυγά, 240 γρ. γάλα, 1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο, 1 πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι αλεσμένο και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μείγμα στις 4 φόρμες που ετοιμάσατε. Καλύψτε τις φόρμες με πλαστική μεμβράνη. Ξεπλύνετε τον κάδο.

Βήμα 5

Τοποθετήστε τις φόρμες στο βαθύ δίσκο του Varoma. Βάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma και το καλαθάκι στη θέση τους και μαγειρέψτε 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη από τις φόρμες και αναποδογυρίστε, την κάθε φόρμα, σε ένα πιάτο.

Βήμα 6

Σερβίρετε το κάθε πιάτο με 1 /2 λουκάνικο, κομμένο σε διαγώνιες φέτες, 1 /2 ντομάτα, κομμένη σε φέτες, 1 /2 αγγουράκι, κομμένο σε φέτες, 5-6 ελιές, τσακιστές και 1 φέτα ψωμί. Γαρνίρετε την κάθε φέτα με φύλλα φρέσκου δυόσμου.

Συμβουλή

Μπορείτε να σερβίρετε με ό,τι ψωμί θέλετε, π.χ. κουλούρι, ολικής αλέσεως ή πίτα

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι