Κυπριακό brunch με ομελέτα χαλλουμιού
06:30 - 16 Αυγούστου 2022
Πλήρες γεύμα! Συνταγή από σεφ Σάββα Μάππουρα.
ΥΛΙΚΑ
- βούτυρο για βουτύρωμα
- 2 κυπριακά λουκάνικα
- 120 γρ. χαλλούμι, σε κομμάτια
- 6 αυγά
- 240 γρ. γάλα
- 1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο
- 1 πρέζα αλάτι
- λίγο πιπέρι αλεσμένο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
- 2 ντομάτες μέτριες, σε φέτες
- 2 αγγουράκια μέτρια, σε φέτες
- 20-25 ελιές τσακιστές
- 4 φέτες ψωμί (βλ. συμβουλή)
- 4 φύλλα φρέσκο δυόσμο, για γαρνίρισμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- 4 πυρίμαχα δοχεία ή δοχεία σιλικόνης
- πλαστική μεμβράνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βουτυρώστε ελαφρά 4 φόρμες πυρίμαχες ή σιλικόνης και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Τρυπήστε με πιρούνι τα 2 λουκάνικα, σε διάφορα σημεία και βάλτε τα στο καλαθάκι και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 120 γρ. χαλλούμι, σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
Βήμα 4
Προσθέστε 6 αυγά, 240 γρ. γάλα, 1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο, 1 πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι αλεσμένο και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μείγμα στις 4 φόρμες που ετοιμάσατε. Καλύψτε τις φόρμες με πλαστική μεμβράνη. Ξεπλύνετε τον κάδο.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τις φόρμες στο βαθύ δίσκο του Varoma. Βάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma και το καλαθάκι στη θέση τους και μαγειρέψτε 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη από τις φόρμες και αναποδογυρίστε, την κάθε φόρμα, σε ένα πιάτο.
Βήμα 6
Σερβίρετε το κάθε πιάτο με 1 /2 λουκάνικο, κομμένο σε διαγώνιες φέτες, 1 /2 ντομάτα, κομμένη σε φέτες, 1 /2 αγγουράκι, κομμένο σε φέτες, 5-6 ελιές, τσακιστές και 1 φέτα ψωμί. Γαρνίρετε την κάθε φέτα με φύλλα φρέσκου δυόσμου.
Συμβουλή
Μπορείτε να σερβίρετε με ό,τι ψωμί θέλετε, π.χ. κουλούρι, ολικής αλέσεως ή πίτα