Ζελένσκι: Σε περίπτωση καταστροφής στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια θα απειληθεί όλη η Ευρώπη

Η κυβέρνηση της Κίνας επέβαλε κυρώσεις σε επτά αξιωματούχους της Ταϊβάν οι οποίοι τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της νήσου, μετέδωσε σήμερα το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.  

Οι κυρώσεις ακολουθούν την επίσκεψη που έκανε αυτόν τον μήνα η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι, κίνηση που για το Πεκίνο έστειλε λάθος μήνυμα στις δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν, που η Κίνα θεωρεί αποσκιρτήσασα επαρχία της, προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα στο μέλλον, διά της βίας αν χρειαστεί.

Οι αρχές της Ταϊβάν, που έχει δική της κυβέρνηση, απορρίπτουν την κινεζική θέση.

Ανάμεσα στα πρόσωπα στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις από την κινεζική υπηρεσία υποθέσεων της Ταϊβάν, σύμφωνα με το Νέα Κίνα, είναι η Χσιάο Μπι-χιμ, de facto πρεσβεύτρια της νήσου στην Ουάσινγκτον, και ο Ουέλινγκτον Κου, ο γενικός γραμματέας του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας στην Ταϊπέι.

Στο στόχαστρο του Πεκίνου βρίσκονται επίσης πολιτικοί του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (ΔΠΚ).

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας δήλωσε ότι τα πρόσωπα στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις —χαρακτηρίζονται «σκληροπυρηνικοί αυτονομιστές»— δεν θα επιτρέπεται να επισκεφθούν την ηπειρωτική Κίνα και τις αυτόνομες περιοχές Χονγκ Κονγκ και Μακάο, ενώ οι εταιρείες και οι επενδυτές που έχουν σχέση μαζί τους δεν θα επιτρέπεται να εισπράττουν κέρδη στην Κίνα.

Τα επτά πρόσωπα στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις προστίθεται στον πρωθυπουργό Σου Τσενγκ-τσάνγκ, στον υπουργό Εξωτερικών Τζόζεφ Γου και στον πρόεδρο της Βουλής Γιου Σι-κουν, στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί τιμωρητικά μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Πούτιν αποκάλυψε τον πραγματικό του στόχο για την Ουκρανία

Δειτε Επισης

Δεκαπετάχρονος κατήγγειλε ομοφοβική επίθεση-Τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν καθώς περπατούσε στη Λακατάμια
Ερωτήματα για τα σημεία εισόδου ζώων στη Δημοκρατία και για τη φάρμα με τα καγκουρό από τους Οικολόγους
Κακή αρχή για τις συνομιλίες στην Τουρκία-Ρωσία και Ουκρανία διαφωνούν για το πότε αρχίζουν
Αναστάτωση σε πτήση προς την Κύπρο-Έγινε αναγκαστική προσγείωση λόγω... αιθέριων ελαίων
Ζημιές σε Λύκειο στη Λακατάμια-Έσπασαν το τζάμι και έβαλαν φωτιά στο γραφείο της Διευθύντριας
Έφηβη ήταν για επτά χρόνια αιχμάλωτη της μητέρας και του πατριού της-Τη βίαζαν και την έκλειναν σε κλουβί για σκύλους
Έρευνα σε οικία 57χρονου στη Λευκωσία για παράνομο στοίχημα στον Ιππόδρομο
Μυστήριο με την αρπαγή του βρέφους που βρέθηκε δίπλα σε κάδο-Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές
Προς φιάσκο η συνάντηση για την Ουκρανία στην Τουρκία-Εμπαίζει τον Τραμπ ο Πούτιν με τη σύνθεση της ρωσικής αποστολής
Χειροπέδες σε 35χρονο που εντοπίστηκαν στην κατοχή του 12,5 κιλά κάνναβης (pics)