Προκαλεί ο Ερχιουρμάν-«Η καλυτέρευση της Αμμοχώστου ξεκινά από το Βαρώσι»

Η καλυτέρευση της Αμμοχώστου ξεκινά από το Βαρώσι, είπε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν κάνοντας τα εγκαίνια των γραφείων του κόμματός του στην περιοχή του Βαρωσίου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερχιουρμάν παρουσίασε και τον υποψήφιο του ΡΤΚ για τον «δήμο» Αμμοχώστου, Σουλεϊμάν Ουλουτσάι. «ΡΤΚ Και Βαρώσι θα πορευθούν χέρι με χέρι. Ο Σουλεϊμάν Ουλουτσάι θα γίνει δήμαρχος, η Αμμόχωστος θα καλυτερεύσει».

Ο κ. Ερχιουρμάν πρόσθεσε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία στο Βαρώσι, αντιμετωπίζουν οι νέοι και στην Μόρφου και την Λευκωσία. «Είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, βιώνουμε τα ίδια προβλήματα. Η λύση αυτών των προβλημάτων είναι μόνο μία. Είτε θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα όλοι μαζί είτε θα μείνουμε κάτω από αυτή την πίεση».

Τόσο ο κ. Ερχιουρμάν όσο και ο κ. Ουλουτσάι δήλωσαν περηφάνεια για το «σπίτι» του ΡΤΚ στο Βαρώσι λέγοντας ότι γίνεται αισθητή η παρουσία του κόμματος στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του ΡΤΚ στο Βαρώσι, Γιγίτ Ντογούοζ ανέφερε ότι στόχος τους είναι να βοηθήσουν στα προβλήματα του κόσμου και θα βοηθήσουν στην εκλογή του κ. Ουλουτσάι στο «δήμο» Αμμοχώστου στις  επερχόμενες «τοπικές εκλογές».

Τον «αγώνα ύπαρξης» κέρδισε η Αμμόχωστος λέει ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης πόλης

«Η Αμμόχωστος κέρδισε τον αγώνα ύπαρξης πριν 48 χρόνια, στον οποίο έχασε 21 ήρωες» αναφέρει ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αρτέρ σε μήνυμά του για την κατάληψη της πόλης από τον τουρκικό στρατό εισβολής.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στο ίδιο μήνυμα ο κ. Αρτέρ προσθέτει ότι ο αγώνας για ανεξαρτησία του τ/κ «λαού» που έχει δοθεί με τίμημα πολέμων, δεινών και της ζωής του, πρέπει να συνεχίσει να δίδεται μαζί με το τουρκικό έθνος, την επιστήμη και την τεχνολογία.

Στο μεταξύ, όπως επίσης μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σήμερα έγινε στο κατεχόμενο Βουνό η τελετή μνήμης των θυμάτων της Τόχνης, στην παρουσία του Ερσίν Τατάρ, «κυβέρνησης» και στρατού.

Ο Τ/κ ηγέτης στην ομιλία του είπε ότι όπως οι Ε/κ έπραξαν στην Μαράθα, Σανταλάρη, Αλόα, έκαναν και στην Τόχνη. «προχώρησαν σε ομαδικές δολοφονίες».

Αναφέρθηκε επίσης στην σημασία που έχει αποκτήσει η περιοχή της ανατολικής Μεσογεείου, μίλησε για ενδυνάμωση του ψευδοκράτους και επανέλαβε την θέση του για λύση του Κυπριακού στη βάση της κυριαρχικής ισότητας.

Δεν πρόκειται, συνέχισε, να επιτρέψουν τον τερματισμό των εγγυήσεων της Τουρκίας και την αποχώρηση του τουρκικού κατοχικού στρατού. «Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τις κόκκινες γραμμές μας». Είναι χρέος προς τους ήρωές τους, συνέχισε, να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα.

Ευχήθηκε τέλος στις οικογένειες «που δεν έχουν σταματήσει να δακρύζουν εδώ και 48 χρόνια» αλλά και σε όλες τις οικογένειες «ηρώων» και «μαρτύρων», αιωνία να είναι η μνήμη αυτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Έθεσε νέο όνομα για απεσταλμένο στον ΠτΔ ο Γκουτέρες-Τη Δευτέρα η απάντηση της Λευκωσίας
Υπ. Παιδείας: Ύψιστη προτεραιότητά μας ο τερματισμός της συνεχιζόμενης παράνομης τουρκικής κατοχής
Ιδρύθηκε το Volt με συμπρόεδρο την Ατταλίδου-Τα μέλη του Πολιτικού και Εκτελεστικού Γραφείου
Προέβη σε αυτοψία στον Άγιο Δομέτιο ο ΠτΔ-«Προτεραιότητά μας είναι ο κόσμος να νιώθει ασφαλής»
Εξέτασε από κοντά την κατάσταση στη νεκρή ζώνη του Αγίου Δομετίου ο Πρόεδρος
Ιδρύεται και επίσημα το Volt-Εγκρίνει Καταστατικό και δηλώνει πολιτική παρουσία
Το συμπαγές μέτωπο ΔΗΣΥ-ΔΗΠΑ, το μετέωρο ΔΗΚΟ και η ευκαιρία του ΑΚΕΛ
Πρόεδρο Αρμενίας και Αντιπρόεδρο Γκάμπια συνάντησε ο ΠτΔ, επαφές και με αξιωματούχους ΗΑΕ
Πάνω από 110 χώρες συμφωνούν να τριπλασιάσουν την παγκόσμια ικανότητα ΑΠΕ έως 2030
Ν. Χριστοδουλίδης: Θα μελετήσουμε τρόπους για μετατροπή κοινοτήτων σε πράσινες