Παρίστανε τον λειτουργό τράπεζας σε 77χρονο και του απέσπασε εφτά χιλιάδες

Θύμα απάτης έπεσε 77χρονος στη Λεμεσό ο οποίος ξεγελάστηκε από άγνωστο πρόσωπο που του συστήθηκε ως λειτουργός εμπορικής τράπεζας και ο οποίος  κατάφερε να του αποσπάσει σχεδόν επτά χιλιάδες ευρώ. 

Όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία, στις  3 Αυγούστου έλαβε τηλεφώνημα από άγνωστο πρόσωπο το οποίο του μιλούσε στην αγγλική γλώσσα και παρίστανε λειτουργό εμπορικής τράπεζας. Όπως του είπε, κάποιες συναλλαγές στο λογαριασμό του αφορούσαν διαδικτυακές αγορές που ήταν ύποπτες.

Ο φερόμενος ως τραπεζίτης  έπεισε τον παραπονούμενο να του δώσει πρόσβαση στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή μέσω της εφαρμογής ANYDESK και ακολούθως του ζήτησε να του δώσει και τους κωδικούς του ibanking του.

Ανυποψίαστος ο 77χρονος έδωσε τα στοιχεία του στον άγνωστο με αποτέλεσμα να καταφέρει να αποσπάσει το ποσό των 6.850 ευρώ μεταφέροντας το από το λογαριασμό του παραπονούμενου σε Ταϊλανδέζικο τραπεζικό λογαριασμό.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τη νέα απάτη μέσω διαδικτύου για απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 20χρονος για εμπρησμό σε οχημάτων 54χρονης και 29χρονης-Εντοπίστηκαν στην κατοχή του ναρκωτικά
Δεν προχώρησε η διαδικασία έκδοσης του 38χρονου στην Ιορδανία λόγω σοβαρών παρατυπιών στα έγγραφα
Πρόσαψε κατηγορίες στους Ε/κ το ψευδοκράτος, ζήτησε να παραμείνουν υπό κράτηση άλλες οκτώ ημέρες
Βολές ΑΚΕΛ σε Αστυνομία και Χαρτσιώτη για την παλαιστινιακή σημαία στη Λεμεσό-«Προκλητική ενέργεια αυταρχισμού»
Απέρριψε την ένσταση Βαρωσιώτου για διάταγμα αναστολής της απόφασης απόλυσής της το Ανώτατο
Έκτακτες συστάσεις από την Πυροσβεστική λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς
Χειροπέδες σε πέντε πρόσωπα στη Λάρνακα-Εντοπίστηκαν στην κατοχή τους χρήματα και ρολόγια
Χειροπέδες σε 24χρονο στη Λάρνακα-Εντοπίστηκαν ναρκωτικά στο όχημα του
Χειροπέδες σε 17χρονο για επίθεση και ληστεία διανομέα φαγητού τον Οκτώβριο
Δύο 12χρονοι υπό την επήρεια ναρκωτικών στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε κάνναβη στην κατοχή τους