Περίοδος αιχμής ο Αύγουστος για τα αεροδρόμια-Αύξηση επιβατικής κίνησης το τριήμερο

Περίπου 45 χιλιάδες επιβάτες, αφίξεις και αναχωρήσεις την ημέρα, θα διακινηθούν από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου το τριήμερο 13 – 15 Αυγούστου, ενώ θα πραγματοποιηθούν συνολικά 730 πτήσεις.

Εκπρόσωπος της Hermes Airports ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι ο Αύγουστος είναι περίοδος αιχμής και υπάρχει αυξημένη κίνηση στα κυπριακά αεροδρόμια, ενώ κατά το τριήμερο 13 – 15 του μήνα θα διακινηθούν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, περίπου 45 χιλιάδες επιβάτες, αναχωρήσεις και αφίξεις.

Το τριήμερο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, 13, 14 και 15 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας 510 πτήσεις, αφίξεις και αναχωρήσεις ενώ στο αεροδρόμιο Πάφου θα γίνουν 220 πτήσεις, αφίξεις και αναχωρήσεις.

Σύμφωνα πάντα με την Hermes Airports η επιβατική κίνηση το φετινό καλοκαίρι είναι αυξημένη σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ο Ιούλιος έκλεισε με σχεδόν 1,2 εκατ. επιβάτες και στα δύο αεροδρόμια, δηλαδή Λάρνακα 800 χιλιάδες και Πάφο 400 χιλιάδες, που αντιστοιχεί στο 82% της κίνησης του Ιουλίου του 2019.

Ουσιαστικά ο Ιούλιος είναι ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας φέτος που η επιβατική κίνηση ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο επιβάτες, κάτι που είχε να συμβεί από τον Οκτώβριο του 2019, κάτι που η εταιρεία θεωρεί σημαντικό αν ληφθεί υπόψη ότι φέτος δεν υπάρχουν η ρωσική και η ουκρανική αγορά.

Σημειώνεται ότι οι χώρες από και προς τις οποίες ταξιδεύουν οι περισσότεροι επιβάτες είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλες, από σύνολο 38 χωρών με τις οποίες τα αεροδρόμια της Κύπρου έχουν απευθείας πτήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοψία Δημητριάδη από πλοίο της σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας (pics)

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 19χρονη για ζημιές σε τζάμια λεωφορείου στη Λάρνακα, καταζητείται 15χρονη
«Να μην έχουμε καμία άλλη Κυριακή»-Συγκλονίζουν οι γονείς της Γρίβα μετά την καταδίκη του 40χρονου
Ετοιμότητα εκφράζει η Κύπρος για επανενεργοποίηση της θαλάσσιας ανθρωπιστικής διόδου προς τη Γάζα
Άρχισε απεργία 120 εργαζομένων στην εταιρεία λεωφορείων Larnaca Public Transport
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρός σεισμός 8,7 Ρίχτερ στη Ρωσία-Προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε όλο τον βόρειο Ειρηνικό
Υπουργοί Εξωτερικών 15 χωρών καλούν σε αναγνώριση της Παλαιστίνης και απαιτούν εκεχειρία
Ενώπιον Υπουργικού οι προτάσεις για αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους-Καταθέτει δύο σχέδια η υπουργός Γεωργίας
Τρίχρονο παιδάκι έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο-Υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση
Η απουσία κρατικής αποτελεσματικότητας, το μοτίβο και οι πιέσεις στον Πρόεδρο από πολλαπλές κατευθύνσεις
Ο ειδικός που εκπόνησε τη μελέτη για τις πυρκαγιές στον REPORTER-«Αν δεν έχεις καλή οργάνωση, δεν φτάνουν οι μηχανισμοί καταστολής»