Vegan παγωτό ινδοκάρυδο
06:12 - 12 Αυγούστου 2022
Θεσπέσιο παγωτό!
- 100 γρ. ινδοκάρυδο, αποξηραμένο
- 80 γρ. καστανή ζάχαρη
- 400 γρ. κρέμα καρύδας
- 230 γρ. γιαούρτι καρύδας
- 1 κ.γλ. ροδόσταγμα (προαιρετικά)
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- παγοθήκες σιλικόνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. ινδοκάρυδο, αποξηραμένο, 80 γρ. καστανή ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το χτυπητήρι στη θέση του. Βάλτε στον κάδο 400 γρ. κρέμα καρύδας, 230 γρ. γιαούρτι καρύδας, 1 κουταλάκι ροδόσταγμα, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 3.
Βήμα 3
Αφαιρέστε το χτυπητήρι και προσθέστε στον κάδο το αλεσμένο ινδοκάρυδο με τη ζάχαρη, που αφήσατε στην άκρη. Ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το μείγμα σε παγοθήκες σιλικόνης, για τουλάχιστον 10 ώρες.
Βήμα 5
Βάλτε στον κάδο τα παγάκια παγωτού καρύδας και αναμείξτε 1 λεπτό 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9 με τη βοήθεια της σπάτουλας. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε στην κατάψυξη.
Συμβουλή
Μπορείτε να γαρνίρετε με chocolate chips μαύρης σοκολάτας ή νιφάδες αποξηραμένου ινδοκάρυδου.