Δημοσιογράφος δεν πήρε άσυλο και πήγε κατεχόμενα-Επιχείρησε να διαφύγει με πλαστό έγγραφο

Ρώσος δημοσιογράφος συνελήφθη να προσπαθεί να φύγει από το ψευδοκράτος με ψεύτικη ταυτότητα. Ο εν λόγω δημοσιογράφος, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, διέφυγε στα κατεχόμενα πριν ένα χρόνο αφού το αίτημά του για πολιτικό άσυλο στην Κυπριακή Δημοκρατία δεν έγινε αποδεκτό και έμαθε ότι θα τον έστελναν πίσω στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κίπρις Ποστασί, ο Ρώσος δημοσιογράφος, 37 ετών με τα αρχικά Α.Α ήρθε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας στη Δημοκρατία το 2017 και ζήτησε πολιτικό άσυλο. Για πολιτικούς λόγους – όπως αναφέρεται – δεν του δόθηκε το πολιτικό άσυλο που ζήτησε από την ΚΔ και στις 9 Ιουλίου 2021 πέρασε στα κατεχόμενα με ένα μαύρο ταξί. Ζούσε ένα χρόνο στα κατεχόμενα παράνομα.

Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι αυτός προσπάθησε να φύγει από το ψευδοκράτος και έδειξε στο «λειτουργό μετανάστευσης» (δεν γράφει αν ήταν σε «αεροδρόμιο» ή λιμάνι) ψεύτικη βελγική ταυτότητα με το όνομα «Adam Gazviriev».

Ο Ρώσος τέθηκε υπό κράτηση για μια ημέρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Μέσω Ελλάδας έφθασαν στην Κύπρο τα 18 κιλά κάνναβης-Είχαν δηλωθεί ως... ανδρικά παντελόνια
Έρευνα και για σεξουαλική κακοποίηση των δύο παιδιών της 32χρονης Κύπριας-Οι ζωγραφιές στο σώμα τους ήγειραν υποψίες
Πήγε να παραλάβει δέμα από το εξωτερικό με 18 κιλά κάνναβη με άλλο όνομα και κατέληξε με χειροπέδες (pics)
Στο κελί για εννέα χρόνια 27χρονη που έφτασε Κύπρο με 16 κιλά κάνναβης
Αναζητούνται 56 πρόσωπα για την επίθεση στο οίκημα της Ομόνοιας-«Ιδιοκτήτες οχημάτων οι συλληφθέντες»
Αποκαλύψεων συνέχεια για την 32χρονη Κύπρια στη Λάρισα-Αναζητείται 50χρονος που επισκεπτόταν το σπίτι της
Απαντά στην Ελεγκτική το Τμήμα Δασών-«Με υπευθυνότητα εφαρμόζεται η νομοθεσία»
Τους ψάχνει η Αστυνομία για κλοπή από χρηματοκιβώτιο μηχανουργείου στη Λευκωσία (pics)
Έσβησε στην άσφαλτο η οδηγός που συγκρούστηκε με φορτηγό στη Λακατάμια-Συνελήφθη 27χρονος
Αφαιρέθηκε γονική μέριμνα για παιδί στην Κύπρο που νοσηλεύτηκε με ασιτία από την 32χρονη στη Λάρισα