Επέστρεψε ο εφιάλτης της πολιομυελίτιδας-Εξαπλώνεται ξανά στο Λονδίνο

Η Βρετανία ξεκινά εκστρατεία ενισχυτικού εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας για παιδιά στο Λονδίνο κάτω των 10 ετών, αφού επιβεβαίωσε ότι ο ιός εξαπλώνεται στην πρωτεύουσα για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980.

Η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια της υγείας έχει ταυτοποιήσει 116 ιούς πολιομυελίτιδας από 19 δείγματα λυμάτων φέτος στο Λονδίνο, αφού πρώτα εξέδωσε προειδοποίηση για τον εντοπισμό του ιού τον Ιούνιο. Τα επίπεδα ιού πολιομυελίτιδας που βρέθηκαν και η γενετική ποικιλομορφία αποτελούν ένδειξη ότι υπάρχει μετάδοσης σε μια σειρά από περιοχές του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία.

Δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί κρούσματα αλλά, σε μια προσπάθεια να προληφθεί πιθανό ξέσπασμα, οι γιατροί καλούν τώρα τα παιδιά ηλικίας 1-9 ετών για ενισχυτικά εμβόλια, παράλληλα με την ευρύτερη εκστρατεία εμβολιασμού που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Τα ποσοστά ανοσοποίησης στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου είναι ποικίλα, αλλά είναι κατά μέσο κάτω από το ποσοστό κάλυψης 95% που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός προκειμένου να παραμένει υπό έλεγχο η πολιομυελίτιδα.

Η πολιομυελίτιδα προκαλούσε κάποτε τον θάνατο ή την παράλυση χιλιάδων παιδιών ετησίως σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει θεραπεία αλλά ο εμβολιασμός είχε ως αποτέλεσμα να έρθει πιο κοντά ο τερματισμός του τύπου της νόσου που έχει φυσική αιτιολογία. Λιγότερο από το 1% των παιδιών που μολύνονται μένουν παράλυτα.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε πτώμα κοντά σε λεηλατημένα καταστήματα στο Λος Άτζελες
Εξοργισμένο το Ισραήλ για τις κυρώσεις κατά Υπουργών του
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσθέτει το Μονακό στον κατάλογό της με τις χώρες υψηλού κινδύνου για ξέπλυμα
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Γκαλίτσια
Τριήμερο εθνικό πένθος στην Αυστρία-«Σκοτεινή μέρα στην Ιστορία της χώρας μας»
Νέος «ενδυματολογικός κώδικας» για τις γυναίκες στη Συρία-Καλούνται να φορούν «φαρδιά και σεμνά» ρούχα και μπουρκίνι
Το 18ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας στοχεύει τον ενεργειακό τομέα και τράπεζες
ΗΒ, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νορβηγία ανακοίνωσαν κυρώσεις κατά των ακροδεξιών Ισραηλινών υπουργών
Οι Ρώσοι σχεδιάζουν επίθεση στο ΝΑΤΟ τα επόμενα χρόνια-«Εμείς έχουμε αποδείξεις»
Η Τούνμπεργκ και ακτιβιστές του πλοίου «Madleen» αρνήθηκαν να δουν πλάνα από τις φρικαλεότητες της Χαμάς