Δεκαέξι νεκροί στο Περού από πτώση οχήματος σε γκρεμό

Δεκαέξι επιβαίνοντες σε φορτηγάκι, ανάμεσά τους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στο Περού όταν το όχημα έπεσε σε γκρεμό 200 μέτρων, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Κυριακή.

Το δυστύχημα έγινε προχθές Σάββατο σε δρόμο ανάμεσα στη Μασαμάρι και την Πουέρτο Οκόπα, σε απομονωμένη περιοχή στην περιφέρεια Χουνίν (κεντρικά), στη ζούγκλα.

«Ο απολογισμός που έχουμε είναι 16 νεκροί και ένας τραυματίας μετά την πτώση του αυτοκινήτου σε γκρεμό 200 μέτρων», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Μασαμάρι.

Στο φορτηγάκι επέβαιναν κυρίως αγρότες που πήγαιναν «να δουλέψουν στα αγροκτήματά τους», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ανάμεσα στα πτώματα που ανέσυραν πυροσβέστες και αστυνομικοί συγκαταλέγονται αυτά παιδιών, γυναικών, ηλικιωμένων και του οδηγού.

Μόνο ένας από τους επιβαίνοντες επέζησε. Νοσηλεύεται τραυματισμένος στη Χουνίν.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως διενεργούν έρευνα για το δυστύχημα.

Τα τροχαία είναι συχνά στο Περού, με κυριότερα αίτια την ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας, την άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου, την έλλειψη σήμανσης και ελέγχων από τις αρχές.

Τον Φεβρουάριο, λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό στην Ταγιαμπάμπα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν είκοσι άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τριάντα.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία-Ο Λαβρόφ δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, όλα τα φώτα στραμμένα στον Πούτιν
Πράσινο φως στο 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με «τρομοκρατική οργάνωση», μετά την κριτική του Γάλλου προέδρου
Ο Τραμπ ενδέχεται να πάει Τουρκία-«O Πούτιν θέλει να πάω κι εγώ»
Πήρε θέση το Κρεμλίνο για τις διαπραγματεύσεις-«Η ρωσική αποστολή θα βρίσκεται στην Τουρκία»
BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της