Πολίτες βοήθησαν την Αστυνομία να θέσει εκτός δρόμου δύο μεθυσμένους οδηγούς

Πολίτες βοήθησαν την Αστυνομία να θέσει εκτός δρόμου δύο οδηγούς, που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης και μάλιστα σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής. Και στις δύο περιπτώσεις, πολίτες χρήστες του οδικού δικτύου ενημέρωσαν την Αστυνομία, για οδηγούς που κινούνταν επικίνδυνα σε αυτοκινητόδρομους, με αποτέλεσμα μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων Αρχηγείου, να εντοπίσουν τους οδηγούς αυτούς και να τους θέσουν εκτός δρόμου.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 5.10μ.μ. χθες, μετά από πληροφορία πολίτη, ανακόπηκε για έλεγχο, από μέλη της Αστυνομίας, στην περιοχή Ριζοελιάς, αυτοκίνητο που κινείτο στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας – Λάρνακας.

Όπως διαπιστώθηκε οδηγός του οχήματος ήταν 58χρονος κάτοικος Λευκωσίας, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε προκαταρκτικό έλεγχο άλκοτεστ. Ακολούθως υποβλήθηκε σε τελική εξέταση αλκοόλης, με χαμηλότερη ένδειξη 76μg%, αντί 22μg%.

Ο 58χρονος μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου όπου κατηγορήθηκε γραπτώς, ενώ σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για εκδίκαση της υπόθεσης.

Λίγη ώρα αργότερα, γύρω στις 6μ.μ., στην περιοχή Χαλεπιανών, μέλη του ΟΠΟΔ ανέκοψαν, μετά από σχετική πληροφορία πολιτών, αυτοκίνητο που κινείτο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας.

Οδηγός του οχήματος ήταν 38χρονος κάτοικος Λευκωσίας. Αφού βρέθηκε θετικός σε προκαταρκτική εξέταση αλκοόλης, οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Πέρα Χωριού, όπου υποβλήθηκε σε τελική εξέταση με χαμηλότερη ένδειξη 59μg% αντί 22μg%.

Εναντίον του εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και ακολούθως αποδεσμεύτηκε.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων. Για το λόγο αυτό οι έλεγχοι της Αστυνομίας, σε όλο το οδικό δίκτυο, για εντοπισμό οδηγών, που έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά είναι καθημερινοί.

Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου τα μέλη της Αστυνομίας, σε όλες τις επαρχίες διενήργησαν συνολικά πάνω από 1100 ελέγχους αλκοόλης σε οδηγούς, που κινούνταν στο οδικό δίκτυο. Από αυτούς, 107 οδηγοί βρέθηκαν θετικοί και καταγγέλθηκαν από την Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Middle East Eye: Οι ΗΠΑ είχαν ενημερώσει την Τουρκία για την επικείμενη ισραηλινή επίθεση στο Ιράν
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Πίδακες λάβας ύψους ως και 300 μέτρα εκτόξευσε το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη
Τον αμανέ τους για διώξεις σφετεριστών συνεχίζουν οι τούρκοι-«Θα υπάρξει απάντηση αν συνεχιστούν»
Οι Ευρωπαίοι πιέζουν το Ιράν να αποδεχθεί τον μηδενικό εμπλουτισμό σε ουράνιο-Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Γενεύης
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Για περιφερειακές εξελίξεις συνομίλησαν Ρούμπιο-Κόμπος
Πούτιν: «Ανησυχώ για έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο»
Δεν κατάλαβα την έκρηξη, τυφλώθηκα και κάηκα, λέει ο 19χρονος που τραυματίστηκε στο νοσοκομείο Σερρών
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βαλλιστικός πύραυλος κτυπά παιδικό σταθμό στο Ισραήλ
Συστάσεις Γερμανικού ΥΠΕΞ προς τουρίστες στην Κύπρο-Ζητά αυξημένη προσοχή και συνετή συμπεριφορά