Δύο καταρρεύσεις μπαλκονιών και έξι τραυματίες σε ένα 24ωρο-Ψάχνουν τα αίτια

Τρία πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, έπειτα από το δεύτερο περιστατικό κατάρρευσης μπαλκονιού, που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην καρδιά της Κάτω Πάφου, στην περιοχή των δημοτικών μπάνιων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατέρρευσε και δεύτερο μπαλκόνι στην Πάφο μέσα σε 24 ώρες-Δύο τραυματίες (pics)

Είναι το δεύτερο περιστατικό μόλις μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο προκαλώντας τεράστια ανησυχία, καθώς δεν είναι καθόλου απίθανο να σημειωθούν περισσότερα και μάλιστα και σε άλλες επαρχίες.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, γύρω στις 13:00 to μπαλκόνι και τα χαλάσματα του έπεσαν πάνω σε πέργολα εστιατορίου που στεγάζεται στο ισόγειο του κτηρίου

Από την κατάρρευση του μπαλκονιού τραυματίστηκαν τρεις θαμώνες, οι οποίες βρίσκονταν στο εστιατόριο, με την κατάσταση της υγείας τους να είναι εκτός κινδύνου.  

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, καθώς και της Πυροσβεστικής, αποκλείοντας μάλιστα το ενδεχόμενο ύπαρξης τραυματιών κάτω από τα χαλάσματα. 

Ακολούθως μέλη της Δύναμης διενήργησαν εξετάσεις, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθούν τα αίτια του δεύτερου περιστατικού κατάρρευσης μπαλκονιού. 

Υπενθυμίζεται πως, χθες κατά τη διάρκεια της νύκτας είχε καταρρεύσει μπαλκόνι παρασύροντας και τραυματίζοντας τρεις νεαρούς από το Νεπάλ.

Παράλληλα, τα χαλάσματα έπεσαν πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές.

Οι τρεις νεαροί εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου. 

Σημειώνεται πως, νωρίτερα, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, κατήγγειλε αδυναμία του κράτους να διαχειριστεί την κατάσταση σε περίπτωση που ο Δήμος και η Αστυνομία προβούν σε εξώσεις ενοίκων ακατάλληλων κτιρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρά Φαίδωνος στο Κράτος για το μπαλκόνι που κατέρρευσε-«Θα κριθούν όλοι»

Όπως είπε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Δήμαρχος Πάφου «τη Δευτέρα προτίθενται να κάνουν έξωση σε τριακόσια άτομα και τότε, είπε θα κριθούν όλοι στο πεδίο, όταν θα βρεθούν στα πεζοδρόμια στην τουριστική περιοχή της Πάφου.

Σε σχέση με το κτίριο του οποίου κατέρρευσε το μπαλκόνι τραυματίζοντας σοβαρά τρεις ενοίκους, ο κύριος Φαίδωνος είπε ότι προειδοποιήθηκαν οι ένοικοι και οι ιδιοκτήτες ζητούν παράταση χρόνου για να κάνουν την έξωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις